Диетична и вкусна зеленчукова супа с чиа и киноа -

...
Диетична и вкусна зеленчукова супа с чиа и киноа -
Коментари Харесай

Диетична зеленчукова супа с чиа и киноа

Диетична и вкусна зеленчукова чорба с чиа и киноа - подготвена е за нула време

Необходими Продукти

● картофи - 3 бр., огромни
● моркови - 3 бр.
● спанак - 3 шепи листа, свеж
● карфиол - 1 ч.ч., начупен на бонзайчета
● киноа - 4 - 5 с.л.
● чиа - 3 с.л. семена
● магданоза - няколко пресни стръка
● хималайска сол - 1 равна ч.л., на усет
● черен пипер - 2 - 3 щипки, надробен
● изворна вода - 1, 8 л

Начин на подготвяне

В приблизително огромна тенджера наливаме 1, 8 л филтрирана вода, сипваме 1 равна ч.л. хималайска сол и с похлупак оставяме на котлона до момента в който заври.

През това време нарязваме зеленчуците за нашата вкусна чорба (измити и обелени) – 3 бр. огромни картофи, 3 бр. приблизително огромни моркови, 3 шепи пресни листа спанак и начупваме карфиола на дребни бонзайчета.

Във врящата вода първо сипваме морковите и картофите, и оставяме да се варят за към 10 минути. След това прибавяме 4-5 с.л. киноа дружно с карфиола.

Разбъркваме и под похлупак варим още няколко минути. Прибавяме нарязания спанак и магданоз, 2-3 щипки надробен черен пипер и в случай че належащо още малко сол на усет.

След малко изключваме котлона и сипваме последната съставна част 3 цялостни супени лъжици чиа. Поставяме капака и оставяме настрани за 5 минутки да набъбне.

Поднасяме зеленчуковата чорба за вечеря - сгряващо топла. Може да се сипе още гореща в термос с огромна съдържимост – за работа, за из път или за пикник да вземем за пример.

Изключително лесна за подготвяне диетична чорба. Опитайте и вие зеленчукова чорба с киноа и чиа – БЕЗ лой! Подходяща за зареждане след хранителен режим, пости, диета и разтоварване.

Диетична зеленчукова чорба с чиа и киноа е същинско благосъстояние!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР