Диета: Отслабвайте с течности. Може да свалите от 5 до

...
Диета: Отслабвайте с течности. Може да свалите от 5 до
Коментари Харесай

Диета: Отслабвайте с течности, падат до 7 кг на седмица


Диета: Отслабвайте с течности. Може да свалите от 5 до 7 кг за една седмица. Има най-различни диети за намаляване и една от тях е с течности – в смисъл, че всичко, което консумирате, би трябвало да е в течен тип. Между напитките преди всичко е елементарната негазирана вода, само че някои влагат по-широкото разбиране “течна храна ”.

Това са прясно изцедени сокове, айран или кефир, зелен чай, джинджифилова напитка и т. н. От единствено себе си се схваща, че тук не можем да включим алкохол, коктейли, млечен шейк, подсладен йогурт за пиянство, безалкохолни питиета, какао и кафе. С тях течната диета ще бъде спазена, само че и дума не може да става за намаляване.

Вода. Трябва да пиете 2 литра чиста, негазирана вода на ден. Строгият вид на диетата е да не ядете нищо. Тъй като става дума за недояждане, не прилагайте за повече от 3 дни. Най-добрият вид за питейна диета на вода е гладуването 1-3 дни в месеца. Трябва да се подготвите за такава строга диета, като намалите количеството храна, употребявана всекидневно, една седмица преди началото и също толкоз постепенно се върнете към нормалната си диета.

Бульон. Може да бъде пилешки, рибен или телешки, както и зеленчуков. Трябва да се подготви от естествени артикули – не са подобаващи полуфабрикати. Позволено е да добавите сол, може също моркови, целина, магданоз. Не слагайте черен пипер, той възбужда апетита, също и лукът.

Млечните артикули в течна форма също могат да бъдат основата на питейната диета. Ако е кефир, прясно или кисело мляко, наложително да са с ниско наличие на мазнини – не повече от 1,5%. Но се счита, че прясното мляко не се усвоява добре от тялото на възрастните, тъй че се предлагат ферментирали млечни артикули.

Пресен сок. Подходящ е този от портокал, грейпфрут, ябълка. По-добре е да изберете несладки плодове. Грейпфрутът се счита за първокачествен артикул за намаляване. Трябва да сте деликатни и да ревизирате дали имате алергии, преди да започнете диета със сокове. И най-важното, не забравяйте: прясно изцедените сокове не могат да се употребяват в естествената им форма – те би трябвало да се разреждат с негазирана вода в съответствие 1:1.

Чай. Изберете зелен, черен, червен или плодов чай, само че би трябвало да го пиете без захар. Може да добавите обезмаслено мляко или лимон.
Компот. Трябва да е подготвен от плодове, които не са сладки.
Смутитата би трябвало да са от зеленчуци или плодове, които съдържат малко захар.

Зеленчукови смутита. Те, както и зеленчуковите сокове, са идеални за течната диета. Не постоянно са приятни на усет, само че в случай че деянията самообладание и експериментирате малко, можете да изберете опцията, която е допустима за вас.

Протеинови шейкове. Може би това е най-ефективният и бърз вид на питейната диета, само че би трябвало да сте сигурни, че нямате хронични болести. Освен това, когато консумирате огромно количество протеини, е належащо прецизно да следите водния режим – пийте доста негазирана вода (в противоположен случай протеинът просто няма да се усвои).

Най-дългата питейна диета продължава към 30 дни. Нейното меню не може да се назова нищожно и аскетично, само че всички артикули и “ястия ” се употребяват извънредно в течна форма. Сутрин – прясно изцедени плодови сокове и зелен чай (без захар), по-близо до вечеря – леки бульони и зеленчукови смутита, вечер – айран и протеинови шейкове. През целия ден, от заран до вечер, вода в много внушителни количества.

Течната диета, даже да я спазвате единствено 4-5 дни, съвършено разтоварва червата, премахвайки токсините и така наречен “остатъци от храна ”. Тя подтиква тялото да употребява към този момент насъбраните мазнини за сметка на настоящи енергийни разноски (тъй като съдържа относително малко калории).

Най-популярната дълготрайност е 7-10 дни. За това време можете да свалите 5-7 непотребни килограми, в случай че изберете нискокалорични храни за вашата питейна диета.

Пийте дребни количества едновременно.


Най-простата версия на питейната диета е един ден на вода: през целия ден е разрешено да се пие единствено чиста негазирана вода. Такива дни се считат за разтоварващи и могат да се организират един път седмично или 2-3 пъти месечно. Приемат се не по-малко от 2 литра вода дневно. Може да прекарате деня на прясно изцеден сок от портокал, грейпфрут или ябълка, разбъркан с вода в съответствие 1:1, като водата би трябвало да е не по-малко от 1,5 л. Дните на вода дават на тялото отмора от непрекъснатото мелене на храна.

След “питейния ден ” стомахът ви ще се свие и последователно ще започнете да ядете по-малко, като в същото време бързо ще се засищате. През този ден ще свалите 1-2 кг ненужно тегло.

Изходът от диетата би трябвало да бъде равномерен. На идващия ден, откакто я завършите, започнете закуската с дребна порция овесена каша с вода. Обядът и вечерята остават течни. Спазвайте този режим 2-3 дни. След това преминете към идващото равнище – за закуска яжте яйце, кисело мляко, сирене, само че не и тесто. За обяд сгответе каша и яжте ябълка или банан. Вечерята остава течна. Още през втората седмица започнете да ядете три пъти дневно с прибавяне на нискомаслени протеинови храни и зеленчуци. Третата седмица увеличете количеството въглехидрати в диетата. Постепенно въведете сол и ръжен самун, тестени произведения, зърнени храни, картофи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР