Диего Шварцман отново доказа, че е много труден за побеждаване,

...
Диего Шварцман отново доказа, че е много труден за побеждаване,
Коментари Харесай

Шварцман: Щастлив съм, че взех реванш от Григор; условията бяха в моя полза

Диего Шварцман още веднъж потвърди, че е доста сложен за побеждаване, когато демонстрира най-силния си тенис на Ролан Гарос и пострадал от това се оказа Григор Димитров. Първата ни ракета изнесе слаб мач за личните си стандарти, а аржентинецът не се поколеба да се възползва от проблемите на родния ни представител и му отмъсти за провалянето, което българинът му нанесе на Мастърса в Рим, а ето и какво тъкмо показа Шварцман в последвалото си изявление:

Честито, Диего! Това беше доста добър мач за теб, в който сподели превъзходен тенис. Съгласен ли си?

- Невероятно е да имаме тази атмосфера, откакто през предходната година нямаше почитатели на шампионата. Щастлив съм, тъй като Григор ме победи доста елементарно преди няколко седмици. Това обаче е тенисът. Вчера дружно с моя треньор мислехме какво бих могъл да трансформира по отношение на оня дуел, тъй като Димитров сега играе отлично. Хубавото е, че проектът ни сработи и през днешния ден направих превъзходен мач. Условията също бяха в моя изгода, защото кортът беше по-бавен и усещах доста добре топката. Показах чудесно равнище на централизация, в случай че изключим началото на третия сет, когато нервното напрежение скова раменете ми. Все отново демонстрирах в действителност мощен тенис, което е повода за финалния резултат.

Достигал си до полуфиналите на Ролан Гарос. Можем ли да кажем, че това място е особено за теб?

-Да, боготворя Париж. Смятам, че приказваме за най-страхотния град в целия свят. Винаги съм благополучен да се завръщам тук и имам прелестни мемоари от шампионата. Достигал съм до полуфиналите в предишното, като съм водил някои страхотни борби с Рафа Надал, въпреки че съм изгубил всяка една от тях. Наслаждавам се на всеки един свободен ден отвън корта, което е доста значимо за психическото ми положение и ясно може да видите какъв брой обичам да бъде тук, в случай че погледнете представянето ми през последните няколко сезона.

Вероятно ще се изправиш против Джокович в идващия кръг. Какво очакваш?

Веднъж играхме на " Филип " Шатрие и ме победи в петсетова борба, тъй че имам нужната убеденост и имам вяра, че мога да победя. Важното е да се възстановя добре, като възнамерявам просто да се насладя на мача и занапред следва да разберем какво ще се случи.

Източник: Eurosport

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР