Диего Марадона е починал на 60г. след сърдечен арест. Няколко

...
Диего Марадона е починал на 60г. след сърдечен арест. Няколко
Коментари Харесай

Почина Диего Марадона - slava.bg

Диего Марадона е умрял на 60г. след сърдечен арест. Няколко коли за спешна помощ са пристигнали до дома му, само че не са съумели да го спасят. Слава и 19 мин са единствените бг медии, съумели да вземат изявление от футболната легенда в Кан.

Само преди две седмици Марадона напусна болничното заведение, където претърпя интервенция за премахване на тромб в мозъка.

Марадона е считан за един от най-великите футболисти на всички времена. Благодарение на него Аржентина завоюва Световното състезание през 1986 година, върхът в неговата кариера.

Той е една от най-големите и обичани, само че и спорни звезди на футбола. Марадона е разгласен за най-хубавия футболист на XX век по гласоподаване на формалния уебсайт на ФИФА, където събира 53,6 % от гласовете. Според вестник Таймс е най-хубавият футболист на международни шампионати.

По версия на футболната Комисия на ФИФА, Марадона е третият измежду най-хубавите футболисти на XX век. Включен е в идеалния отбор от 11 живи митове на футбола.Първи собственик е на почетна Златна топка на Франс футбол.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР