Диего Гонсалез Алонсо е името на крайния собственик по документи

...
Диего Гонсалез Алонсо е името на крайния собственик по документи
Коментари Харесай

Испански гаражен финансист с връзки към СИК и Бул Инс стои зад Олимпик

Диего Гонсалез Алонсо е името на крайния притежател по документи на банкрутиралата кипърска застрахователна компания „ Олимпик “, която остави без застраховки 270 000 автомобилисти в България. Това сподели инспекция на Биволъ в комерсиалните регистри на Кипър и Люксембург. Негови сътрудници в България са свързани с групировката СИК, написа уеб сайтът " Биволъ ".

Самият Алонсо признава пред испанската медия Infolibre.es, че е едноличен притежател на люксембургската компания Hispakol, която е краен притежател на кипърския осигурител „ Олимпик “. По документи той се явява и шеф на Hispakol.
Медията напомня, че през 2015 година испанската Комисия за финансов контрол CNMV е предизвестила, че ръководената от Алонсо компания JD Business Capital няма право да прави финансови капиталови услуги в Испания. Испанските медии тогава разясняват, че става дума за следващия „ гаражен финансист “. Малко след обявата на CNMV уеб сайтът на JD Business Capital изчезва, което се пояснява като замитане на следите.
Въпреки „ алената лампа “ от Испания, българската КФН, която също разполага с данните за крайните притежатели на застрахователната компания „ Олимпик “, е оставила компанията да действа в продължение на години и да набере над 270 000 клиента. В последна сметка през май т.г. тя беше принудена да в профил „ Олимпик “ от застрахователния пазар поради сигнал от кипърския осигурителен контрол.
Няколко седмици преди „ Олимпик “ да бъде оповестена в неплатежоспособност в Кипър, което се случи през май т.г., компанията майка Hispakol купи за 17 милиона евро бизнес с отдалечени курсове за подготовка от испанския профсъюз UGT, който е непосредствен до испанските социалисти. Сделката, подписана в края на април 2018 година провокира неразбиране, тъй като Hispakol няма никакъв опит в тази област.
Вчера някогашният началник на НСС и ръководител на партия ДСБ Атанас Атанасов разгласи, че „ всички знаели “ кой стои зад „ Олимпик “. Според него това са притежателите на компанията „ Бул Инс “. Атанасов не показа доказателства за това изказване.
От Търговския указател излиза наяве, че Крум Крумов, който сега е шеф на „ Бул Инс “, в предишното е бил шеф на клона на „ Олимпик “ у нас.
Собствеността на „ Бул Инс “ е свързвана с братята Красимир и Николай Маринови, известни като „ Маргините “, само че също и с хазартния необут Васил Божко – Черепа, написа Медияпул през 2005 година, във връзка на обиски в офисите на компанията на ул. „ Джеймс Баучер “ в София. Маргините са били членове на силовата незаконна формация СИК, към която е гравитирал в предишното и министър председателят Бойко Борисов. На водещата фотография към публикацията той е с Красимир Маринов и други шефове на СИК на тържество на групировката по случай годишнината от основаването й.
Връзка със СИК се открива и през компанията „ Фокус Пропърти “ АД, която е благосъстоятелност на кипърската „ Олимпик “. Един от шефовете Петьр Паунов е бил съучастник в консултантската компания „ Би енд Си Консултинг “ със Силвия Панагонова, вдовицата на убития сикаджийски необут Милчо Бонев – Бай Миле
Ако Диего Гонсалез Алонсо се явява подставено лице на притежателите на „ Бул Инс “, става дума за нарушаване на Закона за откриване на офшорните притежатели признат по самодейност на депутата и медиен магнат Делян Пеевски.
Единственият метод да стане ясно кои са действителните притежатели на „ Олимпик “ е Алонсо да направи признания, в случай че против него бъде заведено наказателно дело и той стане очевидец на прокуратурата. Засега обаче българските управляващи и прокуратура не дават индикации, че ще търсят наказателна отговорност за ограбването на над 200 000 български жители.
Сделката за 17 милиона евро на Hispakol с бизнеса за отдалечено образование обаче наподобява като класическо източване на капитали, защото се случва безусловно дни преди „ Олимпик “ да банкрутира. По този случай способени са кипърската и испанската прокуратури, които имат лостовете да разплетат аферата и да стигнат до действителните притежатели на структурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР