Диана Петкова и Антъни Иванов взеха по пет титли на

...
Диана Петкова и Антъни Иванов взеха по пет титли на
Коментари Харесай

Антъни и Диана с по пет титли преди световното

Диана Петкова и Антъни Иванов взеха по пет трофеи на държавното състезание по плуване за мъже и дами в столичния басейн " Диана ". Плувкинята на Старт Пд и на Ботко Трендафилов записа златен дубъл в последния ден. Тя победи на 50 м бруст с 32,76 секунди, а след това и в " кралската дисциплинираност " 100 м св. жанр с 56,78 секунди. Тя заслужи купите още на 50 м св. жанр, 100 м бруст и 200 м съчетано, само че пропуща международното, откакто не съумя да се оправи с нормативите.

Антъни Иванов не позволи изненада и на 50 м бътерфлай и докосна финала пръв за 24,58 секунди. После на предпоследния пост остави стабилен задатък за младия кроулист Йордан Пашалийски, който затвърди успеха на Вихрен Сандански в щафетата 4х100 м съчетано - 3:55,40 минути. Антъни, който към този момент е студент в Съединени американски щати, стана първенец още на 100 и 200 м бътерфлай, както и на 100 м св. жанр.

За Южна Корея отлетяха през вчерашния ден Антъни, Габриела Георгиева, Лъчезар Шумков, Любомир Епитропов, Цветозар Николов, водени от генералния управител на националните тимове Кристиян Минковски и треньора Николай Вакареев.

Само Калоян Братанов ще се причисли към групата през днешния ден с полет от Съединени американски щати. Той остана да вземе изпитите си за I курс в Университета по селско стопанство и механика в Тексас. Братанов, който е роден в Белгия, има затрупан норматив на 50 м св. жанр за международното, откакто усъвършенства на шампионата в Ричмънд националния връх с време 22,54 секунди.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР