Диана Ковачева, която зае мястото на Мая Манолова като омбудсман,

...
Диана Ковачева, която зае мястото на Мая Манолова като омбудсман,
Коментари Харесай

Новият омбудсман разказа за наследството от Мая Манолова

Диана Ковачева, която зае мястото на Мая Манолова като омбудсман, откакто тя се кандидатира за кмет на София, разкри пред bTV по какъв начин е схванала за решението ѝ.

„ Накрая, когато взе решение, показа с мен “, сподели Ковачева. Това се е случило в последната седмица преди формалното оповестяване на кандидатурата.

„ Това си беше нейно персонално решение “, съобщи Ковачева.

На въпрос какво е споделила тогава Манолова, тя отговори: „ Каза, че е решила да работи по различен метод за жителите – като претендент за кмет, и да се яви на тази конкуренция “.

Тя уточни още, че в завещание получава „ една доста дейна институция, работеща, която реагира доста дейна на проблемите на жителите “.

„ В последните три години и аз съм била част от този екип. За мен не е изненада наследството “, съобщи новият публичен бранител.

По тематиката за това спирало ли е Народното събрание законопроектите на омбудсмана, Ковачева уточни : „ 27 плана сме изработили през тези години. Според мен институцията има капацитет “.

Тя изясни, че и сега от институцията на омбудсмана са препоръчани три доста значими законопроекта, за които тя ще продължи да упорства да бъдат признати.

„ Фактът, че има сполучливи законодателни начинания, приказва, че въпреки всичко има сполучливо съдействие “, уточни тя. По думите ѝ, през години от 27 законопроекта 9 са били почетени.

„ Аз персонално считам, че има съдействие от страна на Народно събрание. Не е казано, че всички би трябвало да бъдат признати. Говорим за косвена законодателна самодейност, не за директна “, разясни Ковачева.

„ Не желая да влизам в този политически спор. Ролята на омбудсмана е да остане настрана от политическите диспути “, акцентира тя.

Политически анализатори разкриха огромна загадка към Манолова

Новият омбудсман съобщи, че ще се занимава и с тематиката за отпадането на съкратеното произвеждане за тежки закононарушения, когато причинителят си признае виновността. Според нея, по този метод всеки нарушител може да реши, че наказването може да му се размине.

Вчера в офиса на публичния бранител е постъпила подписка от 5000 жители, настояваща за отпадането на съкратеното произвеждане.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР