Диаметрално противоположни позиции бяха изказани днес, 15 ноември, по време

...
Диаметрално противоположни позиции бяха изказани днес, 15 ноември, по време
Коментари Харесай

Ангелкова призна за сериозни различия по отношение на промените за Черноморието

Диаметрално противоположни позиции бяха изказани през днешния ден, 15 ноември, по време на публичното разискване на измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), съобщи кореспондент на Actualno.com. На разискването не бяха позволени публицисти.
След разискването, министърът на туризма Николина Ангелкова сподели пред публицисти, че имало оферти за отделяне на устройствени и териториални проекти за плажовете. Друга група оферти за промени, която идва от концесионери, е да се уточни площта във връзка с преместваемите обекти.
Освен това има оферти за разширение на обсега на плажовете, които се употребяват за природосъобразен туризъм. Има оферти да се обособят и нудистки плажове, стана ясно от думите на Ангелкова.
Целта на законопроекта е да се групират морските плажове съгласно тяхната характерност. Така ще се промени и методът, по който ще се отдават тези плажове на концесии. Това се прави за да се стопанисват по-добре морските плажове, сподели Ангелкова.
С групирането на морските плажове ще се сътвори основа, с цел да се посочи какъв брой спасители ще бъдат нужни. Трябва да има баланс, тъй като даването на концесия на плажовете се свързва с баланс на приходите и разноските по това ръководство, сподели Ангелкова.
Определянето на размера на глобите е друга група промени, обвързвана с по-голяма отчетност на морските плажове. Включили сме условие от страна на общините да осведомят защо разходват средствата, постъпили за концесия на морските плажове, добави тя.
За край Ангелкова сподели, че за интервала юни-септември в България са пристигнали 5,3 млн. непознати туристи, а приходите са 3,7 милиарда лв.. Само от Слънчев бряг приходите били над 1 милиарда лв.. Припомняме, че инспекция на Actualno.com сподели много разлики в статистиката сред това, което споделя Ангелкова и това, което излиза като данни от Национален статистически институт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР