Диамантите са най-добрите приятели на едно момиче, както казва Мерилин

...
Диамантите са най-добрите приятели на едно момиче, както казва Мерилин
Коментари Харесай

Диамантът, нашият приятел

„ Диамантите са най-хубавите другари на едно момиче ”, както споделя Мерилин Монро. А по никакъв начин не е неприятно да познаваме приятелите си, нали по този начин? Знаем за диамантите, че са красиви и скъпи. Това е ясно... А знаем ли за какво са толкоз скъпи, да вземем за пример? Или какво се случва с тях, до момента в който не се озоват на обичания ни пръстен? Е, в този момент ще разберем.

Диамантът е най-твърдият минерал. Оттам идва и името му, което в превод от гръцки значи непреклонен, несломим. Първите диаманти евентуално са открити в Индия през четвъртото хилядолетие преди Христа, а най-големите залежи на този драгоценен камък се намират в Южна Африка, Намибия, Ботсвана, Република Конго, Република Сиера Леоне, Русия, Канада и Австралия. По тези места годишно се добиват по към 20 тона диаманти!

Качеството на диаманта се дефинира от четири критерия: тегло, непорочност, цвят и полировка.

Тегло – един карат е еднакъв на 0,2 грама. Толкова е и тежестта на семенцето на рожкова. В древността то е било мерна единица за тежестта на диаманта.
Чистота – чистотата на диаманта има 8 степени.
Цвят – транспарантният на пръв взор цвят на диаманта е чиста илюзия, тъй като съгласно експертите съществуват диаманти в 11 разнообразни нюанси, които необучено око даже не вижда.
Шлифовка – шлифоването на диаманта е от изключително значение за приключения му тип, придава му искра и симетрични пропорцииСъществуват диаманти в 11 разнообразни нюанси, които необучено око даже не вижда.И като заговорихме за качество, ето няколко от най-прочутите диаманти в света:

Кулинан

Това е най-големият занемарен елмаз. Теглото му е 3106 карата. Открит е през 1905 година в ЮАР и сега украсява скиптъра, короната и други съкровища на британските крале.

Великият Могул

Диамант със синкави отражения, 797 карата, открит в Индия през 1650 година Смята се за липсващ след покоряването на Делхи през 1793 година

Кохинор

Това е най-старият прочут елмаз. Тежи 186 карата в необработено положение и сега се съхранява в Кралския замък и цитадела на Нейно величество (Тауър). Диамантът Хоуп

Прочутият наследник елмаз е открит към 1642 година от французин и става владеене на френските крале. Години по-късно е от платен от Хенри Филип Хоуп, чието име носи. В момента " Хоуп " се съхранява в " Музея по естествена история " и цената му възлиза на 250 милиона $.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР