Диалогът със София ще продължи, но Скопие няма да преговаря

...
Диалогът със София ще продължи, но Скопие няма да преговаря
Коментари Харесай

Бъдещият премиер на РСМ: Скопие няма да преговаря за идентичността и езика на народа

Диалогът със София ще продължи, само че Скопие няма да договаря за идентичността и езика на македонския народ. Това сподели през днешния ден бъдещият министър председател на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

Той приказва в Народното събрание, където текат диспути за избора на новото държавно управление. Гласуването би трябвало да се организира най-късно до среднощ в неделя.

Лидерът на СДСМ и кандидат-премиер Димитър Ковачевски акцентира пред депутатите, че новото държавно управление има явен проект за справяне с енергийната и последвалата я икономическа рецесия.

Той уточни, че има провокации по пътя на страната му към Европейския съюз, за които двете държавни управления на Република Северна Македония и България ще намерят решения посредством разговор и съдействие.

Историята принадлежи на историците, само че въпросите за идентичността се основават на хората и страната. За държавното управление няма алтернатива – никой не може и никой няма да договаря за идентичността на македонския народ и за исторически и научно доказаната специфичност и уникалност на македонския език. Преговорите с Република България ще продължат и ще се засилват, тъй като сме другарска страна, която развива добросъседство и тъй като имаме извънреден стратегически интерес да стартираме договарянията за участие в Европейски Съюз, сподели Ковачевски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР