Диалогът с русия трябва да се поддържа въпреки разногласията, които

...
Диалогът с русия трябва да се поддържа въпреки разногласията, които
Коментари Харесай

Меркел: Диалогът с Русия трябва да се поддържа въпреки разногласията

Диалогът с русия би трябвало да се поддържа макар различията, които съществуват с Москва, съобщи федералният канцлер Ангела Меркел след идването си в съветската столица.

Германия остава един от главните търговски и стопански сътрудници на Русия в Европа и света. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в петък преди началото на договарянията с немския канцлер Ангела Меркел в Кремъл, заяви ТАСС.

" Бих желал да отбележа, че Германия остава един от главните сътрудници за нас, както в Европа, по този начин и в света като цяло. По -специално, с помощта на вашите старания през последните 16 години като федерален канцлер.

Германия за нас е вторият търговски и стопански сътрудник след Китай. Въпреки обстоятелството, че през 2020 година имахме много сериозна криза, в този момент има съвсем двойно нарастване на търговията през първите шест месеца “, сподели Путин.

Президентът на Руската федерация също означи работата на руско-германските двустранни механизми, групи и конгреси, в това число провеждането на годината на Германия в Русия, обвързвана с развиването на стопанската система.
 Меркел отива в Москва и Киев седмици преди да напусне поста Меркел отива в Москва и Киев седмици преди да напусне поста
Германският канцлер Ангела Меркел ще се насочи към Москва идващия петък, преди да посети Украйна два дни по-късно, сподели нейният гово...

Руският водач е убеден, че визитата на Меркел в Русия ще бъде освен прощаване като канцлер, само че и изпълнено със съществено, делово наличие. Преди диалозите в Кремъл съветският водач подари на Меркел букет цветя.

" Сега се организира Годината на Германия в Русия, година, обвързвана с икономическото развиване. Постоянно сме в телефонен контакт. Имаме доста въпроси, които изискват разискване в персонален формат, тъй че съм сигурен, че това няма да бъде единствено посещаване за прощаване, обвързвано с решението ви да не се кандидатирате по-нататък за федерален канцлер, само че и посещаване, изпълнено със съществено, делово наличие “, сподели Путин, обръщайки се към немския канцлер.

Както пресслужбата на Кремъл заяви по -рано, водачите на Русия и Германия възнамеряват по време на диалозите да обсъдят положението и вероятностите за развиване на двустранното съдействие в разнообразни области, както и да прегледат редица настоящи интернационалните и районни въпроси.

Източник/БГНЕС

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР