Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и това е

...
Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и това е
Коментари Харесай

Президентът Радев: Диалогът ми с изпълнителната власт е труден

Диалогът ми с изпълнителната власт е сложен и това е заради безконтролното ръководство и безнаказаната корупция, съобщи пред публицисти в Асеновград президентът Румен Радев.
Благодаря на премиера за разкриването на Висшето военновъздушно учебно заведение, само че това не може да бъде цената на моето безмълвие, съобщи президентът.
Той обаче добави, че има значими тематики, по които единодушието е неотложно, и като образец уточни привличането на стратегически вложител в региона на автомобилостроенето.
Специално за завода на "Фолксваген " аз поканих немския президент, имах доста ползотворни диалози с него и с водената от него делегация, акцентира президентът. "Изрично по мое гледище посетихме водещо немско дружество в региона на Пловдив, с цел да може посредством немските медии да стигне до необятната немска общност посланието, че нашият модел на икономическо съдействие е сполучлив, че България е надеждна и перспективна дестинация ", добави той.
За "Апартаментгейт “ трябват разкрития, присъди, конфискация и връщане на пари, съобщи президентът.
"Не можем да градим съвременна България, в случай че оставим нещата както досега - да се вихри безотговорност и безвластие “, добави той.
"Аз изцяло осъзнавам, че министър председателят е в доста сложна обстановка и не си мислете, че желая България да затъва в корупционни кавги, да бъде синоним на корупция. На това нещо би трябвало да се постави край, само че този край няма да стане с безмълвие, със прекъсване на говорене по тези тематики, а с разнищване и пречистване. Виждате, че министър председателят всяка седмица събира директно подчинените му служби и способени органи и както се ровят в кофите за отпадък за контрабандни цигари е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в парцелите и компаниите на политици посредством подставени лица. Иначе, в случай че и в този момент бъдат изпреварени от медиите, няма да могат да стимулират своето безучастие. И съгласно мен казусът на министър-председателя не е в неналичието на домашни визити у негови министри и партийци. Не е даже и във обстоятелството, че назначеният от ръководещите антикорпуционен орган не хваща необяснимото благосъстояние на някои политици. Дори и да го правеше той щеше да установи единствено крайната фаза на корупционния акт и дребна част от откраднатото. Истинският проблем на премиера е, че безконтролният жанр на ръководство генерира корупция в огромни размери и това не може да се лекува с медийно осветление на прегрешилите и оставки. За това трябват две значими неща - въвеждане на транспарантен и виновен жанр на ръководство с ясни механизми за надзор, които да пресекат корупционните потоци. Това е, което аз виждам като една нужда, която да се извърши и несъмнено затвор за прегрешилите “, сподели президентът и уточни, че възобновяване на държавността минава през възмездието.
Румен Радев бе в Асеновград във връзка на празника на града. Той одобри строя на почетните роти на Четвърти артилерийски полк и поздрави асеновградчани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР