Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и то е

...
Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и то е
Коментари Харесай

Радев има труден диалог с Борисов заради безконтролността и безнаказаната корупция

Диалогът ми с изпълнителната власт е сложен и то е заради безконтролното ръководство и безнаказаната корупция. Това разяснява президентът Румен Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той обаче добави, че има значими тематики, по които единодушието е неотложно, като уточни за образец привличането на стратегически вложител в региона на автомобилостроенето.

" Специално за завода на " Фолксваген " аз поканих немския президент, имах доста ползотворни диалози с него и с водената от него делегация ", акцентира президентът по време на посещаване в Асеновград.

" Изрично по мое гледище посетихме водещо немско дружество в региона на Пловдив, с цел да може посредством немските медии да стигне до необятната немска общност посланието, че нашият модел на икономическо съдействие е сполучлив, че България е надеждна и перспективна дестинация ", добави той.

Междувременно президентът се разгласи против външна интервенция в българската просветителна система, разяснявайки вчерашното изявление на турския дипломат у нас Хасан Улусой, който изиска повече благоприятни условия за проучване на турски език в България като изискване за повече турски вложения.

" Всеки опит за интервенция извън в българската просветителна система, в българското семейство - за нашата история, за нашия език, за това по какъв начин да възпитаваме децата си - би трябвало да бъде пресичан уверено и безкомпромисно ", настоя той.

Премиерът Бойко Борисов съобщи през вчерашния ден, че ще бъде търсено пояснение от турския дипломат дали е имал поради наложително проучване на турски език. В понеделник дипломатът ще бъде извикан в Министерството на външните работи, с цел да даде пояснение за думите си.

Румен Радев беше в Асеновград във връзка празника на града. Той одобри строя на почетните роти на Четвърти артилерийски полк и поздрави асеновградчани. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР