Диалогът между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната“-Демократична България“ е възобновен. Но

...
Диалогът между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната“-Демократична България“ е възобновен. Но
Коментари Харесай

ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ преговарят. Но по телефона

Диалогът сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “ е обновен. Но договарянията са по телефона, оповестява БТВ, базирайки се на собствен източник.

И да има диалози, за което Мария Габриел загатна в петък, те сигурно не се организират в постройките на Народното събрание или по партийните централи.

Още в петък и двете страни дадоха знак, че разговорът през уикенда ще продължи, само че по-дискретно. А от едната от страните импровизирано намекнаха, че диалозите се водят по телефона.

Късно вечерта обаче Мария Габриел беше безапелационна. В основата на всичко е прагматизмът и равнопоставеността.

„ Да си дадем късмет в действителност да имаме договаряния, които ще дадат непоклатимост на държавното управление с ясни поръчки и за промени, и за отбрана на цели. И да има механизъм за взимане на решения, да е споделена отговорността, да се усещат двете обединения равнопоставени. Не бива в този миг да приказваме за детайлите, които биха могли да ни отклонят от огромната цел.

Голямата цел остава да си дадем късмет България да има държавно управление, което да приключи процесите за еврозоната, за Шенген, което да отговори на проблемите на българските жители “, разяснява тя.

Мария Габриел продължава да чака опрощение от Асен Василев. “За мен е безусловно належащо да се знае, че уважението сред мъже и дами в границите на един екип, на колегиалността, в едно държавно управление е принцип, от който никой не трябва да си разрешава каквато и да било отстъпка “, уточни тя.

Габриел отхвърли да влезе в детайлности за състава на държавното управление, за което ГЕРБ и ПП-ДБ водят диалози. Но промени в него се чакат, откакто 11 от 19-те номинирани си направиха отказ.

А упованията са за повече изясненост и може би развръзка в понеделник. Тогава е Благовещение, припомниха от партиите в преговорния развой.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР