Диалогът между държавата и сектора на информационните и комуникационни технологии

...
Диалогът между държавата и сектора на информационните и комуникационни технологии
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова обсъди информационната сигурност с ИТ сектора

" Диалогът сред страната и бранша на осведомителните и информационни технологии е значим и би трябвало да продължи. Усилията на държавното управление при въвеждането на електронното ръководство, както и във връзка с мрежовата и осведомителна сигурност, би трябвало да бъдат подпомагани и да работим в една посока ".

Това съобщи вицепремиерът Марияна Николова по време на инициираната от нея среща с Бизнес съвета към Съвета за електронно ръководство и управлението на Държавна организация за електронно ръководство - ДАЕУ.

Темата на диалога бе подобряването на мрежовата и осведомителна сигурност на административните органи и възстановяване на отбраната на данните , които те употребяват и съхраняват.

Във връзка с нормативната и стратегическа рамка вицепремиерът Николова увери участниците, че са подхванати всички нужни дейности по тяхното актуализиране.

Вече е в действие Наредбата за минималните условия за мрежова и осведомителна сигурност , с която се вкарват съответни условия във връзка с обезпечаването на мрежова и осведомителна сигурност на администрацията.

По думите й са готови допълнения и промени на Закона за електронното ръководство (ЗЕУ), което цели да обезпечи успеваемост и сигурност при даването на електронни административни услуги на жителите и организациите.

Марияна Николова акцентира, че настоящата нормативна уредба дава основата за определяне на естествена работна среда и реализиране на сигурност.

Представителите на ИКТ бранша обявиха, че ще поддържат всяка самодейност, която е в полза на сигурността на държавните осведомителни системи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР