Диалогът между България и САЩ в областта на здравеопазването да

...
Диалогът между България и САЩ в областта на здравеопазването да
Коментари Харесай

САЩ ще сътрудничат на България в сферата на електронното здравеопазване

Диалогът сред България и Съединени американски щати в региона на опазването на здравето да бъде изведен на дълготрайно стратегическо равнище. Това разискаха министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и посланикът на Съединените щати Херо Мустафа. Двамата установяваха, че до този миг липсва двустранно съглашение в региона здравните грижи.

Електронното опазване на здравето, фармацевтичната промишленост и незабавната помощ са измежду областите, в които България и Съединени американски щати могат да си сътрудничат, стана ясно още по време на срещата. Херо Мустафа уточни, че в региона на електронното опазване на здравето американската страна е подготвена да окаже всевъзможен тип поддръжка. По думите ѝ американските компании демонстрират интерес към стратегии за ранна предварителна защита на ХИВ, хепатит и туберкулоза, и лечения за онкологични болести.

Посланикът поздрави здравния министър за първия сполучливо осъществен централизиран електронен търг за покупка на медикаменти, който отрасловото министерство организира през предишния месец. Тя насочи покана към Ананиев да взе участие в Глобалния конгрес за електронно опазване на здравето, който ще се организира в Съединени американски щати.

Министърът на и Херо Мустафа се договориха също по този начин повече български водещи специалисти да бъдат включени в разнообразни американски стратегии в областта на здравните грижи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР