Диагоналът Велизар Чернокожев е един от младите състезатели, на които

...
Диагоналът Велизар Чернокожев е един от младите състезатели, на които
Коментари Харесай

Велизар Чернокожев: Тежко се влиза във форма, но има настроение и мотивация

Диагоналът Велизар Чернокожев е един от младите състезатели, на които ще се разчита в мъжкия народен тим за идващите години. 210-сантиметровият волейболист започва подготовка със своите съотборници в София, като съобщи, че настроението и мотивацията подкрепят влизането във форма след дългата отмора.

Ето още какво описа Чернокожев за BGvolleyball.com за себе си по време на дългата отмора и подготовката с „ лъвовете “.

Как ти подейства този дълъг интервал на отмора?

Със сигурност има позитивни и негативни страни. Положителното е, че отделих доста време на фамилията ми. Включително и брат ми беше с нас. Събрахме се четиримата, прекарахме времето дружно. Имахме доста да наваксваме за последните 10 години. Също по този начин позитивното бе, че имах време да се възстановя от лека травма в глезена и разполагах с повече време да обърна внимание на здравословното си положение. Да умря добре, да се възстановя и да съм подготвен за подготовката през това лято и за идния сезон.

Отрицателното е, че аз както и всеки един от състезателите, сме излезли от форма. Нямаше опция да се тренира пълноценно. В домашни условия може да се вършат единствено най-общи физически извършения. Но пък човек от време на време има потребност да си даде една такава отмора, да си даде равносметка и в това време да стартира да мисли за някакви други неща, които са отвън волейбола. Лично аз се замислих за някои неща, за които не ми бе останало време от спортната кариера да мисля до момента. Така че като цяло несъмнено имаше плюсове и минуси. Постарах се всичко да мине обикновено.

Започна тренировки с националния отбор, по какъв начин се чувстваш?

Много се веселя, че федерацията съумя да ни събере на този лагер. Ще имаме опция да се подготвим добре, макар че нямаме мачове. Знаем всички, че няма да има съвсем никакво време за подготовка за идната през януари европейска подготовка. Със сигурност този лагер в този момент ще ни помогне доста освен за квалификацията, само че и за сезона на клубно равнище. Аз персонално не знам къде ще продължа да играя през идващия сезон, само че няма никаквo значение. За мен този лагер е един огромен плюс. Ще бъда квалифициран и ще мога оптимално добре да се включа, където и да отида да играя. Определено този лагер е единствено в плюс за всички.

Трудно ли се влиза във форма след три месеца отмора?

Във форма се влиза, както всеки веднъж, когато излезеш от нея. Влиза се мъчно и тежко. Но мотивацията, положителното въодушевление по време на тренировки, колективът – това оказва помощ. А при нас това го има. Много е значима и работата на кондиционния треньори. Засега мисля, че се оправят отлично. Получават се нещата.

Какво мислиш за треньорския тандем Силвано Пранди – Николай Желязков?

Мисля, че това са хора, които са потвърдили себе си и то нееднократно. Работил съм с Николай Желязков в младежките селекции, по-късно и в мъжкия народен тим преди две години. Тогава направих и един от дебютите си, като участвах на Европейските олимпийски игри в Баку. Изключителен експерт, с доста хуманен темперамент, който в това време не прави взаимни отстъпки с работата си. Останал съм с доста положително усещане от него. Забелязваме в последните години в България резултатите, които реализира. За Силвано Пранди безусловно няма какво да кажа, той е експерт, потвърдил се в международен мащаб. Професор, с който тима ни бе на крачка от класиране на Олимпийските игри. Резултатите от неговата работа се виждат ясно. Всеки може да си направи изводите. Смятам, че имаме ползотворна работа.

Играем с Австрия и Израел на европейската подготовка. Ще успеем ли да се класираме на Евроволей 2021?

За Израел нямам визия какъв тим са построили. Австрия е един порядъчен тим на приблизително европейско равнище, което по никакъв метод не би трябвало да ни тормози. Просто ние би трябвало да бъдем оптимално стимулирани, да отидем с ясната цел – победи. Да бъдем готови и да знаем, че това са противници, които имат волейболно равнище, не са просто фигуранти. Отиваме да си свършим работата. Да покажем, че се България и заслужаваме да сме на Европейско състезание.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР