Диагнозата рак е една от най-тежките. С нея идват страхът,

...
Диагнозата рак е една от най-тежките. С нея идват страхът,
Коментари Харесай

4 причини да потърсиш второ мнение при онкологично заболяване

Диагнозата рак е една от най-тежките. С нея идват страхът, терзанията от неизвестността и неналичието на информация за опциите и ефикасността от лекуването. Решението за интервенция, лъчелечение или химиотерапия е мъчно за всеки в такава обстановка.

През миналото десетилетие диагностиката и лечението на раковите болести стават все по-комплексни заради потребления интердисциплинарен метод, новаторските способи за образна диагностика, напредналите молекулярни и имунологични лабораторни проучвания и бързо възходящия брой лечебни практики, които дават опция за тясно персонализирани лечения. Ето за какво рекомендациите за лекуване може доста да варират, защото са повлияни от другия опит и желания, от достъпа до високотехнологични образни и лабораторни проучвания, статуса и наличността на медикаменти.

Кръгът от благоприятни условия за лекуване се усилва и от другите мнения и рекомендации в интернет пространството, където се оферират постоянно съмнителни предписания, които объркват пациентите и техните близки във вземането на навременно и вярно решение.

Второто мнение в сходни случаи може да се окаже решаващо по няколко аргументи.

Не изпитвай терзание от лекаря за потърсено второ мнение
Често пациентите се тормозят да изискат мнение от различен експерт, тъй като считат, че ще бъде обидно за лекуващия доктор или може да докара до рецесия в доверието сред тях. Практиката демонстрира, че тези терзания са неоснователни, тъй като даже този доктор най-вероятно съветва други пациенти.

Съвременната медицина се развива доста бързо
„ Второто мнение при онкологичните болести е общоприета процедура и основна част от лекуването на рака във връзка с диагностиката и лечението “, счита един от водещите европейски онколози проф. Кристиян Манеголд, който съветва пациенти у нас. Според него сходни съвещания са изключително значими, тъй като молекулярната биология в областта на раковите болести напредва доста бързо и броят на характерните лечебни благоприятни условия непрекъснато се усилва, като разрешава все по-прецизно основаване на самостоятелна терапия.

Убеди се в ефикасността на лекуването
Ползата от второ мнение може да бъде даже и потвърждението, че определеният лековит проект е в действителност най-хубавият. То може да помогне за избора къде е най-добре да се стартира или продължи лекуването.

Информация и опция за тестване на новаторски лечения
В консултациите от сходен вид могат да се предложат разновидности и за включване в клинично изследване, което би могло да даде нова посока и благоприятни условия за терапия.

Двама водещи онколози ще съветват взаимно пациенти през септември в София. Д-р Росица Кръстева, която е специализирала в университетските лечебни заведения в Торино, Базел, Атина и Мюнхен. Д-р Кръстева е шеф на отделението по Медицинска онкология в МБАЛ Уни Хоспитал, Панагюрище. Член е на Европейското сдружение по здравна онкология, Европейската общественост по лъчелечение, има редица участия в интернационалните конгреси.

Не пропускайте опцията да получите второ мнение и от проф. Кристиян Манеголд, член на Международната асоциация за проучване на рака на белия дроб и професор към Интердисциплинарния онкологичен център в Хайделбергския университет.

Консултациите ще се проведат на 4 септември 2018 от 14,30 до 18,00 часа и на 5 септември 2018 от 9,30 до 14,00 часа, в Медицински център „ Медик 1 “, София, жилищна група „ Южен парк “, бл. 124.

За авансово записване на час позвънете на телефон 0889 40 72 25 или пишете на [email protected]
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР