Диагноза разбито сърце“. И как се оцелява след нея? След

...
Диагноза разбито сърце“. И как се оцелява след нея? След
Коментари Харесай

Където има любов, има и болка – Част първа

Диагноза „ разрушено сърце “. И по какъв начин се оцелява след нея? След него? Как ще продължи животът ти в случай че сърцето ти е разрушено на дребни късчета? Ще стане ли един ден още веднъж цяло? Ще може ли да обича още веднъж. Да се влюби. И да бъде щастливо? Или вечно ще бъде белязано. Разбито. Унищожено. От несбъднати фантазии. Напразни очаквания. И мъчителна, разочароваща обич. Любов, която го умъртви. Защото към този момент няма пулс. То е мъртво. И последната вяра умря.

Надеждата за сърцето е като кислородът за индивида. Невъзможно е да живее без него. Да съществува. И когато тя си отиде, когато настъпи разлъка, сърцето се пръска на хиляди дребни късчета. Съществува ли лек за разрушеното сърце? Може би не незабавно, само че един ден се случва знамение. И сърцето става още веднъж цяло. Но с белези. Белязано е за цялостен живот. Заради добротата и наивността, които имаше. Въпреки тях, то още веднъж е живо. Излекувано. От времето и любовта. Нова, чиста и същинска обич. Която се случва на всеки един от нас. Когато настъпи моментът. И нито момент по-рано. Нито момент по-късно. В вярното време. С верния човек. А показа си този човек да си ти самата?

Как се лекува разрушено сърце? Не е елементарно. Нито се случва незабавно. Иска се време, доста време. И самообладание. И най-много обич. Ах, обич! Толкова си чудна и по този начин не можем без теб…

Представяме ти някои препоръки, които ще ти оказват помощ да преминеш по-лесно през болката на разрушеното сърце, която един ден ще напусне вечно тялото ти.

Приеми, че би трябвало време

Знаем, че боли и ти пари. Знаем, че усещаш по какъв начин кръвта капе от сърцето ти. Искаш тази болежка да спре. Да бъдеш още веднъж щастлива и всичко да е както преди. Точно в този момент, повече от всеки път мечтаеш да имаш машина на времето и да се пренесеш в бъдещето. Каквото и да е то. И няма значение къде ще отидеш. Просто не искаш да си тук, в същото време и да преживяваш този миг. Молиш се да спре да боли, само че нищо не оказва помощ.

Нужно е доста време, до момента в който още веднъж станеш цяла. Докато болката си отиде от теб. И би трябвало да приемеш това. И да се отдадеш на този развой. Няма несъмнено време, за това по кое време ще премине мъчителния интервал. При всеки е друго. На някои са им нужни няколко седмици, с цел да преодолеят някого, а на други – години. Но при никой не става незабавно. Невъзможно е, блага.

Не се срамувай от болката

Не приемай болката като нещо срамно. Там, където е имало обич и доста мемоари е невероятно да не боли. Освен в случай че си била изцяло безразлична към него, само че знаем, че не е по този начин. Тази болежка, която в този момент ти се коства, че постепенно те убива, след време ще благодариш за нея. Защото тя ще те пречисти и ще те кали. Може би в този момент си изгубила част от себе си, само че след време ще станеш още веднъж цяла. И ще запълниш празнината, която той остави.

Болката ще те промени напълно. Ще бъдеш напълно друг човек. По-силен и по-добър.

Прави това, което те прави щастлива

Опитай се да се разсееш малко от болката. Може би ти се коства невероятно, само че не позволявай на отрицателните мисли да завладяват живота ти. Знаем, че сега не виждаш смисъл в каквото и да е, само че в случай че се отдадеш на болката, тя ще те погълне. Сега е моментът, когато би трябвало да обърнеш внимание на себе си. Започни да правиш по-често нещата, които ти доставят наслаждение. Дори и това да значи да похарчиш луди пари за облекла и аксесоари. Ако си щастлива по-късно – пазари на воля!

Предлагаме ти и да планираш една релаксираща отмора с някоя добра другарка, надалеч от този град и него. Представа си нямаш какъв брой по-добре ще се почувстваш по-късно.

Следва продължение…

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР