Диагностицирането на новородени бебета често е сериозно предизвикателство. Идентифицирането на

...
Диагностицирането на новородени бебета често е сериозно предизвикателство. Идентифицирането на
Коментари Харесай

Умен биберон отчита нивата на глюкозата при новородени бебета

Диагностицирането на новородени бебета постоянно е съществено предизвикателство. Идентифицирането на диабет вид 1, да вземем за пример, изисква достъп до екстрацелуларна течност в кожата - неприятна процедура за всички забъркани. Диагностичните технологии също така са налични главно в лечебни заведения, вследствие на което проблемите могат да останат незабелязани в най-ранния стадий от развиването на децата. В опит да ги разрешат, учени от Съединени американски щати и Испания са изобретили " интелигентен " биберон, оповестява уеб сайтът Медгаджет.

Разработеното от експерти от Калифорнийския университет - Сан Диего и университета на Алкала, Испания, приспособление разполага с вградени биосензори, които в действително време мерят концентрацията на глюкоза в слюнката на новороденото, предава Българска телеграфна агенция.

Технологията има капацитет съвсем автоматизирано след раждането да сложи диагнозата диабет вид 1. Благодарение на нея ще могат да се диагностицират и други болести, за които глюкозата е биомаркер.

Въпреки че към момента не е тестван върху бебета, умният биберон сполучливо е отчел равнищата на глюкозата при възрастни доброволци с диабет вид 1. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР