Diageo, която произвежда и марки като Guinness, Smirnoff и Johnnie

...
Diageo, която произвежда и марки като Guinness, Smirnoff и Johnnie
Коментари Харесай

Diageo продава 19 марки на американската Sazerac за 550 млн. долара

Diageo, която създава и марки като Guinness, Smirnoff и Johnnie Walker

Още по тематиката
Coca-Cola обмисля да влезе в бизнеса с питиета от канабис

Интересът идва месец преди легализацията на канабиса в Канада, а пазарът продължава да пораства бързо
18 сеп 2018
Производителите на уиски чакат " световна жадност " за напитката

Бизнесът със скоч се разраства, само че все пак остава непредвидим и рисков за вложителите
30 май 2018 Британската компания за производството на премиум алкохолни питиета Diageo разгласи, че продава портфолио от 19 марки на американската Sazerac. Цената на договорката е 550 млн. $ (427 млн. паунда), оповестява Reuters. В листата влизат три типа на марката уиски Seagram, Romana Sambuca и спреният от произвеждане джин Booth`s. Придобиването би трябвало да бъде утвърдено от регулаторите и се чака да завърши при започване на 2019 година

Продажбата ще разреши на Diageo да се концентрира върху своите премиум артикули в Съединени американски щати, означават от английската компания. Постъпленията от договорката, които се чака да бъдат близо 340 млн. паунда, ще бъдат върнати на акционерите посредством назад изкупуване на акции. Booth`s в предишното се радваше на известност във Англия, само че производството му беше спряно през 2017 година

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Кой е купувачът

Sazerac е една от най-старите фамилни дестилерии, която има бизнес в 10 щата, както и във Англия, Ирландия, Франция, Индия, Австралия и Канада.
Diageo, която създава и марки като бирата Guinness, водката Smirnoff и уискито Johnnie Walker, също по този начин се е съгласила да подписа 10-годишен контракт за доставки със Sazerac.

" Diageo има ясна тактика за реализирането на пореден, ефикасен напредък и основаване на стойност за нашите акционери ", декларира основният изпълнителен шеф на английския и международен водач Иван Менезеш.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР