Диабетът може да увеличи риска от смърт при заразяване с

...
Диабетът може да увеличи риска от смърт при заразяване с
Коментари Харесай

Нови статистически данни - диабетът е много сериозен риск при COVID-19

Диабетът може да усили риска от гибел при заразяване с COVID-19 12 пъти, съгласно изданието " Medical Xpress ", което цитира американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, написа БГНЕС.
Отбелязва се, че диабетиците, инфектирани с ковид, също се нуждаят от хоспитализация 6 пъти по-често и прекарват заболяването доста по-тежко. Според портала, обработващ статистически данни от Съединени американски щати, събрани за няколко месеца от началото на пандемията, диабетът е на второ място по тежест на затрудненията при COVID-19 след сърдечно-съдовите болести.
Ученият от Калифорнийския университет в Сан Франциско Пракаш Дидваня напомни, че диабетът се характеризира с редица затруднения, в това число бъбречни болести, инсулт, инфаркт на миокарда, нарушена инервация на крайниците, водеща до ампутация и зрителни увреждания. Изследователят счита, че най-сериозното затруднение, породено от диабет, е намаляването на успеваемостта на имунната система.
От своя страна доктор Джошуа Джоузеф от катедрата по ендокринология, диабет и метаболизъм в Медицински център на университета в Охайо твърди, че нуждата пациентите с високи равнища на кръвна захар да бъдат в непрекъснат контакт със своите лекари и обществени служащи в изискванията на пандемията от COVID-19 е доста значима.
Още: " Значително намаляване на новите случаи на ковид в България, над 10 млн. са оздравели по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР