Диабетът е заболяване, което може да бъде контролирано с правилната

...
Диабетът е заболяване, което може да бъде контролирано с правилната
Коментари Харесай

7 чая, които всеки човек с диабет трябва да консумира

Диабетът е заболяване, което може да бъде следено с вярната диета и смяна в ежедневните привички. Всичко това може помогне за поддържане на равнища на захар под надзор.

Някои от средствата за лекуване на диабет се крият точно в нашата кухня. Няколко билкови чая, употребявани всекидневно, в комбинацията със здравословен метод на живот, оказват помощ за поддържане на естествени равнища на кръвната захар, написа food.ndtv.com. Ето кои са те.

1. Чай от женшен

Женшенът има мощен антиоксидантен резултат. Той се употребява за поощряване на имунната функционалност, функционалността на централната нервна система и облекчение на напрежението. Чаят от тази билка е едно най-хубавите средства против диабет.

2. Чай от алое вера 

Тази антична билка е от изгода за здравето ни, както в недопечен тип, по този начин и след термична обработка. Всичко, което би трябвало да извършите, е да извлечете 2-3 лъжички от сока от растението, да го сварите във вода и да го консумирате всяка заран.

3. Градински чай

Редовната консумация на култивиран чай способства за контролиране на кръвната захар, възстановяване на липидния профил и интензивността на трансаминазите. До този извод стигат учени, чието изследване е оповестено в International Journal of Molecular Science.
Това са най-подходящите 6 храни за диабетиците
Ако страдате от диабет, сигурно би трябвало да се преценявате с потреблението на някои храни, защото равнището на глюкозата в кръвта за...
Прочети повече
4. Чай от хибискус

Чаят, подготвен от изсушените листенца на хибискус, съдържа антиоксиданти и оказва помощ за намаление на високото кръвно налягане. Консумацията му е от изгода и за пациенти с диабет вид II с лека хипертония.

5. Чай с канела 

Канелата носи голям брой изгоди за здравето, най-много за тези, които страдат от диабет. Чаят от нея оказва помощ за възстановяване на инсулиновата сензитивност и равнищата на холестерола, сочи изследване на учени от Университета в Мериленд.

6. Чай от маточина
6 съвета за здравословно хранене при диабет
Диабетът е заболяване, нуждаещо се от съответно лекуване и надзор. Недобре следеният диабет оказва отрицателно въздействие на тъканите и...
Прочети повече
В публикация, оповестена National Library of Science, се показва, че антиоксидантната интензивност на маточината оказва помощ за понижаване на кръвната глюкоза. Редовната консумация на чай от тази билка оказва помощ в битката с възпалението в тялото, което е постоянно срещан непряк резултат при диабет.

7. Чай от куркума

Списъкът с изгодите за здравето, които дават чаша чай от куркума, е прекомерно дълъг. Този лек предотвратява възпаленията в тялото, покачва имунитета, управлява диабета и е потребен за здравето на сърцето. 

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или фитотерапевт, както и да се употребява за самолечение.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР