Диабетът е едно от най-разпрострените заболявания днес. Доказва го статистиката

...
Диабетът е едно от най-разпрострените заболявания днес. Доказва го статистиката
Коментари Харесай

Новата ера в лечението на диабет

Диабетът е едно от най-разпрострените болести през днешния ден. Доказва го статистиката - по света към 8.7 милиона души имат диабет вид 1.
 Диабетът и напитките, които да консумираме всекидневно, с цел да останем здрави
Каква е връзката сред напитките и диабетът

Пием и оставаме здрави

При това заболяване имунната система (която нормално се бори с бактериите и вирусите) неправилно нападна основни кафези в панкреаса, които създават инсулин.

Инсулинът пък е от решаващо значение, като оказва помощ на тялото ни да употребява захарта за сила. Затова множеството модерни лекувания се концентрират върху това пациентите да ревизират кръвната си захар и да одобряват инсулин.

За страдащите от диабет обаче следват положителните вести. А точно - появяването на лекарство за имунотерапия, за което е потвърдено, че може да забави развиването на диабет вид 1.

За teplizumab, който е към този момент утвърден от регулаторите в Съединени американски щати, лекарите настояват, че е " нова епоха " в лекуването на болестта. Специалното на новото лекарство е, че за първи път то се оправя с главната причина за положението, а освен със признаците. То работи посредством препрограмиране на имунната система, с цел да я спре неправилно да нападна клетките на панкреаса, които създават инсулин.

По думите на специалистите това закъснение може да окаже доста положително въздействие, изключително при младежи, които не би трябвало да одобряват всекидневно инсулин или да наблюдават захарта си толкоз постоянно.
 Снимка 595729

Изследователите допускат, че с използването на teplizumab хората биха могли да разполагат с повече години, в които кръвната им захар да е в здравословни граници, написа.

" Засега не можете да спрете хората да се разболяват от диабет вид 1. Но забавянето на появяването... би било феноменално - изключително за децата ", споделят експертите. Те изясняват още, че това закъснение значи, че за три години пациентите не се постанова да ръководят интензивно положението си, което може да бъде забавено задоволително дълго, с цел да се проведат повече проучвания.
 Диабет вид 2, кръвна захар и по какъв начин е добре да се храним, с цел да стабилизираме инсулина
Кога да се храним, в случай че имаме диабет вид 2

За основаване на безвреден и ефикасен метаболитен темп

" Това е първият път, когато можем да стигнем до същината на това за какво се развива положението и да помогнем за смяна на процеса, тъй че към този момент да не лекуваме единствено признаците. След като можем да създадем това, можем да намерим други способи да го създадем по-добре и за по-дълго ", обнадеждени са учените.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР