Ди Майо иска държавата да стопанисва магистралитеДо 20 души остават

...
Ди Майо иска държавата да стопанисва магистралитеДо 20 души остават
Коментари Харесай

20 изчезнали след срутването в Генуа

Ди Майо желае страната да стопанисва автомагистралите


До 20 души остават в неопределеност след сриването във вторник на сектор от моста „ Моранди ” в Генуа, съобщи АП, като се базира на основния прокурор на северозападния италиански град Франческо Коци.

Досега управляващите не бяха разгласявали какъв брой хора се водят безследно изчезнали.

На конференция Коци уточни, че към момента не е ясна ориста на 10 – 20 души. Днес, за трети следващ ден, продължаваха интервенциите по търсене на оживели измежду отломките от моста. 100-метров негов сектор рухна върху здания, жп релси и река Полчевера. Заедно с него паднаха и 35 автомобила и 3 камиона. Голяма част от починалите са се намирали в тези транспортни средства. Междувременно полицията намали доказания брой на починалите от 39 на 38.

Премиерът Джузепе Конте разгласи 12-месечно изключително състояние в района Лигурия, в който се намира Генуа.

Правителството също така деблокира 5 млн. евро от националния фонд за изключителни обстановки, които ще бъдат ориентирани към Лигурия. „ Това е първата мярка на държавното управление пред лицето на тази покруса ”, уточни Конте. Той още веднъж разкритикува Autostrade per l’Italia – оператор на автомагистрала А10, част от която е мостът „ Моранди ”. Конте уточни, че компанията не е направила нужното за гарантиране сигурността на моста и удостовери, че властта подхваща дейности за повреждане на концесията с Autostrade per l’Italia, без да чака резултатите от следствието.

А вицепремиерът Луиджи ди Майо излезе с концепцията страната да поеме стопанисването на автомагистралите.

 19-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР