ДФ Земеделие продължава да извършва плащанията по схемите и мерките

...
ДФ Земеделие продължава да извършва плащанията по схемите и мерките
Коментари Харесай

ДФ Земеделие продължава да извършва плащанията според графика

ДФ " Земеделие " продължава да прави заплащанията по схемите и ограниченията за директни заплащания за Кампания-2019, според оповестения показателен график, заяви Българска телеграфна агенция. Всички оповестени графици за банкет остават в действие, както и периодите за банкет по схемите и ограниченията за директни заплащания за Кампания-2020, според Наредба нр. 5 за изискванията и реда за подаване на заявки по схеми и ограничения за директни заплащания, оповестяват от финансовата институция. Областните и общинските служби " Земеделие " в страната продължат да работят с жители, спазвайки ограниченията за стерилизация и рекомендациите на здравните управляващи.

Заради изключителното състояние, въведено в страната, и ограничаващите ограничения, свързани епидемиологичната конюнктура, предлагаме на стопаните да подават своите заявки по директните заплащания по електронен път. Насоките за кандидатстване, както и изискванията за регистрация на данни по електронен път, са оповестени на интернет страницата на ДФЗ - раздел " Директни заплащания 2014-2020 ", секция " Кампания-2020 ".

За аграрни производители, които нямат техническа или физическа опция да употребяват електронните услуги, предоставяни от Разплащателната организация - Държавна фирма " Земеделие ", се изготвят графици за подаване на заявките в съответната общинска работа по земеделие (ОСЗ). Целта е възстановяване на административното обслужване и отбягване на концентрацията на доста хора на едно място в затворени пространства, за попречване на разпространяването на COVID-19. Графиците ще бъдат оповестени в ОСЗ и ще бъдат оповестени на страницата на съответната Областна дирекция " Земеделие ". Желание за включване в график може да заявите по е-поща или по телефон. На уеб страницата на всяка Областна дирекция " Земеделие " ще откриете телефон и е-поща за контакт.

Приемите на планови оферти по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР 2014-2020), Програмата за морско дело и риболовство (ПМДР 2014-2020), Националната стратегия по пчеларство (НПП 2020-2022 г.) и Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш (НППЛВС 2019-2023) не престават, както и обработката на подадените заявки и осъществяването на заплащанията по ограниченията от стратегиите.

Всички пролетни обработки и мероприятия, които се правят годишно на територията на страната, в това число и сеитбата на пролетници - слънчоглед, царевица, пролетен ечемик, поддържане и третирания с препарати за растителна отбрана на есенните култури, са извънредно значими и е належащо да бъдат извършени в подобаващия агротехнически период. Всички агротехнически мероприятия се правят навън и не допускат събиране на повече хора на едно място.
При осъществяване на механически инструктаж, при осъществяване на подготовката на машините и прикачния инвентар за пролетните обработки на почвата, работа с препарати за растителна отбрана и обеззаразени семена, с изключение на съществуващите правила за работа с тях, следва да се съблюдава издадената заповед на министъра на опазването на здравето за въвеждане на противоепидемични ограничения. Работодателите следва да провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, в това число филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и недопускане на служащи и чиновници, или външни хора, с прояви на остри заразни болести.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР