ДФ Земеделие“ приключи кръстосаните проверки по подадените заявления от земеделските

...
ДФ Земеделие“ приключи кръстосаните проверки по подадените заявления от земеделските
Коментари Харесай

Приключиха кръстосаните проверки на ДФЗ за подадените заявления за директни плащания

ДФ „ Земеделие “ завърши кръстосаните инспекции по подадените заявки от земеделските стопани за подкрепяне по схемите и ограниченията на директните заплащания за Кампания 2019. В резултат на инспекциите в заявките на 10 992 бенефициенти са открити двойно декларирани площи в размер на 5 901 ха. За съпоставяне за Кампания 2018 поддържания бяха установени при 9 456 претенденти с обща повърхност 5 457 ха.

Информация за откритите поддържания е оповестена в раздел „ Справки “, секция „ Двойно декларирани площи “, в самостоятелния профил на всеки аграрни собственик в Системата за електронни услуги на ДФЗ.

С цел понижаване на административната тежест не се постанова земеделските стопани да се явяват в регионалните дирекции на ДФЗ за даване на документи за изясняване принадлежността на двойно заявените площи. При обработката на тези площи ДФЗ ще употребява данни за записано правно съображение, предоставени от Министерство на земеделието, храните и горите.

ДФЗ осведоми бенефициентите, че в период до 1 декември 2019 е допустимо подаване на претенции за отдръпване по подадените през акция 2019 заявки при съблюдаване на реда и изискванията на Наредба № 5 от 2009 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР