ДФ "Земеделие" преведе над 3 млн. лв. /3 031 795

...
ДФ "Земеделие" преведе над 3 млн. лв. /3 031 795
Коментари Харесай

Земеделци получиха над 3 млн. лева компенсации за зимните пръскания

ДФ "Земеделие " преведе над 3 млн. лева /3 031 795 лева./ по схемата "Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал ", прилагана през 2019 година Субсидии получиха 2 959 производители, които отглеждат трайни овощни култури, ягоди и малини, оповестиха от институцията.

Финансовата помощ е до 270 лева./ха с Данък добавена стойност. Тя покрива направените разноски за зимните пръскания, които се ползват в интервала след прекосяване на студовете до набъбване на плодните пъпки.

Средствата се изплащат единствено за препарати, закупени от лицензиран представител или компания. Другото условие е те да са включени в обществения указател на БАБХ за позволените за приложимост артикули за растителна отбрана.

Бюджетът по схемата е повишен с решение на УС на ДФЗ и за тази година са утвърдени общо 5 500 000 лв.. Неусвоеният запас ще бъде разпределен през есента. Схемата има за цел да ограничи оптимално загубите на земеделските стопани от разпространяването на вредители по трайните насаждения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР