ДФ „Земеделие“, акредитиран да изпълнява функциите на Разплащателна агенция в

...
ДФ „Земеделие“, акредитиран да изпълнява функциите на Разплащателна агенция в
Коментари Харесай

Сътруничим си със Северна Македония в областта на земеделието

ДФ „ Земеделие “, упълномощен да извършва функционалностите на Разплащателна организация в Република България, и Агенцията за финансова поддръжка в земеделието и развиването на селските региони (АФПЗРСР) на Република Северна Македония ще ратифицират меморандум за съдействие. За това се договориха шефът на ДФЗ - РА Васил Грудев  Васил Грудев Васил Грудев е роден на 5 май 1980 година в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град и шефът на АФПЗРСР Никола Бабовски по време на двустранна работна среща, която се организира в София. Целта на съглашението е двете държавни институции да осъществят обмяна на опит, както и да си сътрудничат при осъществяването на стратегическите цели, заложени в бъдещата ОСП.

По време на двустранната среща специалисти от Държавна фирма „ Земеделие “ – РА срещнаха гостите от Република Северна Македония с използването на схемите и ограниченията на директните заплащания, с методите на отдалечения надзор при инспекциите на място, както и със Системата за мониторинг по стратегия „ Коперник “, която Разплащателната организация на Република България създава. Беше разискван и новият модел на обмисляне в ОСП 2021-2027.

Прилагането на схемите и механизмите за финансово подкрепяне и усвояването на средствата от Европейските фондове е от първостепенна значимост за модернизацията и повишение на конкурентоспособността на селското стопанство в нашите две страни. България има опит в построяването на административния потенциал на Разплащателната организация, като модел на европейска институция, която строго ръководи и управлява разходването на средствата от европейските аграрни фондове. Това посочи по време на срещата изпълнителният шеф на Държавна фирма „ Земеделие “ Васил Грудев  Васил Грудев Васил Грудев е роден на 5 май 1980 година в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град.

Разплащателните организации на България и Северна Македония работят в поддръжка на земеделските стопани, на агробизнеса, както и за стабилно развиване на селските райони. АФПЗРСР управлява стратегия ИПАРД - 2 и извършва ограниченията по директните заплащания, в сходство с разпоредбите на ОСП.

В светлината на идната акредитация на АФПЗРСР като разплащателна организация, опитът на Държавна фирма „ Земеделие “ при ръководството на европейските фондове би бил извънредно скъп. Това акцентира шефът на АФПЗРСР Никола Бабовски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР