Дезодорантът е неизменна част от всекидневието, но мъжете трябва да

...
Дезодорантът е неизменна част от всекидневието, но мъжете трябва да
Коментари Харесай

Полски учени с тревожно откритие: Дезодорантът може да увреди спермата!

Дезодорантът е неизменима част от всекидневието, само че мъжете би трябвало да имат едно мислено във връзка с продукта, защото той може да навреди на спермата им, написа в. " Дейли остарял ", базирайки се на резултатите от полско проучване. Авторите му от Института по трудова медицина в Лодз са открили, че химикали, съдържащи се в дезодоранта и други козметични артикули могат да повлияят неподходящо върху качеството на семенната течност.
Изследването, обхванало 315 мъже, демонстрира, че химикали във въпросните артикули предизвикват аномалии във формата на сперматозоидите и също така вършат " дребните плувци " по-бавни, вследствие на което пораждат проблеми с оплодителните им качества.

За задачите на изследването експертите са анализирали проби от кръв, урина и сперма. Целта им е била да изследват количеството и качеството на семенната течност, както и количеството на химикалите в тялото.

Анализът на данните е посочил, че при мъжете, при които са регистрирани нараснали равнища на парабени в урината, сперматозоидите са по-бавни и с необикновена форма - фактори с неподходящ резултат върху способността им да оплодят женска яйцеклетка.

Въз основа на получените резултатите специалистите предлагат мъжете по опция да заобикалят използването на артикули, съдържащи парабени. Въпросните химикали се употребяват в козметични артикули, с цел да защищават от образуването на бактерии и плесени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР