Дезинформацията, екологичните рискове и икономическата несигурност ще обсъжда премиерът Николай

...
Дезинформацията, екологичните рискове и икономическата несигурност ще обсъжда премиерът Николай
Коментари Харесай

Денков обсъжда дезинформацията и икономическата несигурност в Давос

Дезинформацията, екологичните опасности и икономическата неустановеност ще разисква министър председателят Николай Денков в Давос, където през вчерашния ден стартира годишното издание на Световния стопански конгрес.

По традиция през януари политическият и бизнес хайлайф, както и авторитетни неправителствени организации - се събират в швейцарския курорт, с цел да обсъдят основните световни провокации.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Украйна Володимир Зеленски са измежду основните представители в днешните панели от Световния стопански конгрес. Още през вчерашния ден Зеленски стартира работните си срещи в Швейцария, като се чака да организира и редица двустранни диалози в Давос, където ще взе участие в един от панелите на международния конгрес. Сред останалите посетители са президентът на Франция Еманюел Макрон, държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън. Има и съществено посланичество на китайски делегати.

В програмата на акад. Николай Денков, който ще съставлява България на форума, е планувано присъединяване в един от значимите панели. Ключов въпроси в него ще бъдат дезинформацията, екологичните опасности и несигурността пред стопанската система – тематики, които дружно с горещите спорове по света, тормозят най-много икономистите и финансистите. Именно те предвиждат сложна година и все по-разделен свят на Глобален Юг и Глобален Север.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР