Дезинфекцията помага срещу хлебарки, но не и срещу разпространението на

...
Дезинфекцията помага срещу хлебарки, но не и срещу разпространението на
Коментари Харесай

Доцент разби митовете за коронавируса

Дезинфекцията оказва помощ против хлебарки, само че не и против разпространяването на болестта, твърди имунологът доцент Андрей Чорбанов
Коронавирусът се предава единствено от човек на човек в доста съкровен контакт. Заразата не се предава от дете на дете. Тези две тези разви в изявление за бТВ доцент Андрей Чорбанов, началник на департамент „ Имунология “ в Института по микробиология към Българска академия на науките. Той е безапелационен, че няма заплаха за малчуганите, които от 26 май ще се върнат в забавачките, тъй като в света до този миг няма потвърден случай за предаване на короназаразата от дете на дете. „ Дезинфекциите в детските градини и учебните заведения са нещо хубаво, потребни са против всевъзможни патологични бактерии и хлебарки, само че не и против вируса. Вирусът не живее в ъглите на стаята, не се популяризира там. Той не живее на открито, не се движи отвън нашия организъм. Вирусът е необикновен патоген, който се трансферира от човек на човек в извънредно съкровен контакт “, изясни инумонологът. Той бе безапелационен, че вирусът не живее в облеклата, по тази причина не е належащо да се перат до съсипване.

По думите на доцент Чорбанов доста се е спекулирало с това какъв брой дълго живее вирусът отвън нашия организъм, а най-после се е оказало, че той не се задържа и популяризира посредством повърхности.

Според него доказателството, е че 5 млн. души са инфектирани в целия свят от ковид все още, което е нищо спрямо разпространяването на грип в международен мащаб.

„ Концентрираните групи възрастни хора в обществените заведения са главните жертви в Западна Европа. Затова на Балканите жертвите са малко – ние имаме малко такива обществени заведения “, разяснява още имунологът. В умозаключение той разгласи, че антителата, открити посредством проби, не дават действителна визия за това дали човек има имунитет против ковид. Огромен брой хора не построяват антитела, само че може да имат имунитет, твърди доцент Чорбанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР