Дезинфекциярат две предприятия в Стара Загора, в които са установени

...
Дезинфекциярат две предприятия в Стара Загора, в които са установени
Коментари Харесай

Дезинфекцират две предприятия в Стара Загора заради заразените с COVID-19

Дезинфекциярат две предприятия в Стара Загора, в които са открити инфектираните с ковид, оповестяват от РЗИ Стара Загора.

Там се ползват и противоепидемични ограничения на най-високо равнище.

Шест са доказаните случаи на COVID-19 в област Стара Загора за последните 24 часа. Пациентите са диагностицирани с PCR проби.

Петима са служащи в частно дружество в Стара Загора, в което породи болестта. Шестият, доказан случай е на мъж, който живее с 55-годишната жена, при която беше потвърден ковид в неделя. Тя е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " - Стара Загора.

Общият брой на хората с доказан COVID-19 в област Стара Загора от 7 до 10 юни в това число, е 17.

Малко по-късно от компания " Градус " оповестиха, че са тествали всички работещи в индустриалната си линия в Стара Загора и не престават да изследва чиновниците си в страната. От изследваните 427 души с позитивни проби са 23 чиновници.

Двама от тях са настанени в болница, а 21 са карантинирани. Работниците, при които е открито съществуване на вируса, са изолирани, а индустриалният развой продължава при извънредно високи ограничения за стерилизация и надзор, по отношение на предписанията на Световната здравна организация, Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделия (FAO) и Световната организация за хранителни стандарти (FSA).

" Във компанията от 14 години е интегрирана система за ръководство на качеството и сигурността на питателните артикули, което значително ни прави готови за обстановката ", разясняват от сдружението.

" Във всички индустриални линии на " Градус " съществува най-високо равнище на система за хранителна сигурност. Всички чиновници постоянно са оборудвани с маски и защитни дрехи, строго се следи за съблюдаване на персоналната хигиена на работещите - постоянно миене на ръце и стерилизация. А от първите индикации за съществуване на вируса в страната въведохме съблюдаване на отдалеченост и регулярно мерене на температурата на чиновниците. Всички работни пространства и хранилища се дезинфекцират на всеки 2 часа , обезпечени са професионални озонатори ", прибавят от компанията.

По лична самодейност компанията продължава да организира проби във всички свои предприятия. Всички 1730 души, работещи в " Градус ", се изследват както с бързи, по този начин и с PCR проби, като компанията напълно поема разноските за проучванията.

Процентът на откритите с вируса е 5,38% , който не е по-различен от оповестения от Националния действен щаб по време на изключителното състояние у нас.

Световната здравна организация и Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие показва, че " извънредно малко евентуално е хора да бъдат инфектирани с вируса на COVID-19 от храна или опаковки на храна. COVID-19 е респираторно заболавяне, чийто главен път на преместване е от човек на човек. Към днешна дата няма доказателства, че вирусът може се придвижи през храна или опаковки на храна ".

Световната организация за хранителни стандарти прибавя, че термичната обработка на хранителни артикули подсигурява елиминирането на всички вируси и бактерии във всички типове храни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР