Дезинфекцират Бургас с уникален нанопрепарат, осигуряващ антимикробна защита в продължение

...
Дезинфекцират Бургас с уникален нанопрепарат, осигуряващ антимикробна защита в продължение
Коментари Харесай

Дезинфекцират Бургас с уникален препарат

Дезинфекцират Бургас с неповторим нанопрепарат, осигуряващ антимикробна отбрана в продължение на година, оповестиха от Общината.

Става въпрос за артикул, който завоюва премия за иновация в Германия през 2019 година в региона " Хигиена и антимикробна отбрана ".

През април няколко литра от него бяха тествани на разнообразни местоположения в Бургас - в рейс от градския превоз, Спешно и Инфекциозно поделение на УМБАЛ, няколко спирки.

20 дни по-късно деканът на бургаския Медицински факултет доцент Велинов взе и изследва проби от обработените еднократно повърхности и откри, че върху тях няма развиване на болестотворни микроорганизми.

Затова от тук нататък стартира обработка с новия препарат на детски площадки, пейки в паркове, спортни зони, рейсове от градския превоз и спирки в Бургас, поради идната анулация на изключителното състояние на 13 май.

Създава се организация по-късно да бъдат дезинфектирани с него детските градини и ясли. За задачата Община Бургас и Дезинфекционна станция - Бургас си набраха нужните количества от продукта.

Новата технология следва неповторим теоретичен метод, изграждайки дълготрайна антимикробна отбрана посредством нанопокритие без аналог.

Направени проучвания демонстрират понижаване на микроорганизмите (вируси, бактерии, гъбички, водорасли и плесени) до 99,9 % за повече от 1 година върху третираните повърхности.

Въпросният артикул се предлага и в комфортни за потребление вкъщи и в офиса пулверизатори от 30 мл., задоволителни за покриването на 12 кв./м. повърхност. Може да бъде поръчан и закупен от Дезинфекционна станция - Бургас, само че в лимитирано количество. За контакти: тел. 056 / 862-981; e-mail: [email protected].
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР