Дезинфектантите, които използваме срещу вирусите, често са твърде агресивни и

...
Дезинфектантите, които използваме срещу вирусите, често са твърде агресивни и
Коментари Харесай

5 неща, които съсипвате, като ги дезинфекцирате

Дезинфектантите , които използваме против вирусите, постоянно са прекомерно нападателни и увреждащи. Те могат да  повредят повърхностите, върху които ги прилагаме. Вижте 5 неща, които унищожавате, като ги дезинфекцирате в канала във vbox7:

Кожени портфейли

Портфейлът ви е измежду предметите с най-вече микроби. Не би трябвало да забравяте, че кожата е внимателен материал, който би трябвало да бъде почистван деликатно. Най-добре е да го почиствате с разтвор от 70% алкохол и дестилирана вода. След това кожата се попива с памучен тампон, с цел да не остава течност по нея, която да провокира петна или избледняване на цвета.

Бижута

Грубото разчистване на бижутата ви с амоняк или белина може да повреди повърхността им.
 бижута iStock/Getty Images
Дървени повърхности

Важно е да не употребявате дезинфекциращи кърпички върху дърво, изключително в случай че не е лакирано или обработено, защото дървото е внимателен материал.

Гранитни повърхности

Дезинфектанти като белина или такива, които съдържат хлор, оксидират повърхността на гранитните плотове и ги повреждат. Вместо тях използвайте сапун, топла вода или изопропилов алкохол.
 Гранитни повърхности iStock/Getty Images
Мобилни телефони

Мобилният телефон е потвърден притежател на хиляди микроби, бактерии и вируси. Също както кожените портфейли най-добре е да почиствате мобилните си телефони с разтвор от 70% алкохол и дестилирана вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР