Дезинфектанти и журналистическа карантина. Това са мерките, предприети в сградата

...
Дезинфектанти и журналистическа карантина. Това са мерките, предприети в сградата
Коментари Харесай

Заради коронавируса депутатите се изолираха от журналистите

Дезинфектанти и журналистическа карантина. Това са ограниченията, подхванати в постройката на Народното събрание, против разпространяването на ковид. Представителите на медиите към този момент не могат да се движат свободно в коридорите на Народното събрание и да беседват с депутати. Все отново е оставена опция за правене на изказвания и взимане на изявленията, само че това става единствено след " координиране с пиар службите на парламентарните групи " и то в залата, в която са " изолирани " публицистите.

Заповедта е на ръководителя на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева. От ГЕРБ настояват, че решението за журналистическата карантина, е било в съгласие с всички парламентарни групи, само че съдружните им сътрудници Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ наподобява не са знаели авансово. Социалистите също оповестиха, че сходна мярка не е обсъждана, а заповедта е издадена преди срещата сред ръководителите на всички парламентарни групи.

Иронично обяснението за новите ограничения е, че се цели да се ограничи „ скупчването на доста хора в лимитирани пространства “. Сега обаче всички кореспонденти са " струпани " в зала " Запад ", която е на втория етаж. Преди новите ограничения те бяха на най-малко три места. И до момента в който публицистите са изолирани в и пред зала „ Запад “, депутатите не престават да се движат необезпокоявано в коридорите. Явно " скупчването на доста хора в лимитирани пространства " не важи и за пленарната зала, където и дребното присъстващи депутати не съблюдават плануванаъа за театрите (след отварянето им) мярка посетителите да сядат през място.

От обясненията на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова се разбра, че ограничението на придвижването на публицистите е в съгласие с Националния координационен щаб. Пак от нейните пояснения се разбра, че народните представители от Плевен, Габрово и София, където има регистрирани случаи на ковид, не са изолирани, тъй като не се налагало.

На въпроси по какъв начин сходна изолираност би имала резултат, откакто с цел да стигнат до зала „ Запад “, публицистите минават през коридорите и депутати идват при тях, с цел да дават изказвания, Дариткова отговори: " Аз заставам на задоволително огромно разстояние от вас, съблюдавам персонална хигиена ". По думите ѝ щяло да си проличи дали ограниченията правят работа, " в случай че никой в Народното събрание не се болести с ковид ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР