Дейвидсън Хепбърн, президент на ЮНЕСКО 2009 - 2011 г., отправи

...
Дейвидсън Хепбърн, президент на ЮНЕСКО 2009 - 2011 г., отправи
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на старта на “Световния пробег на мира”

Дейвидсън Хепбърн, президент на ЮНЕСКО 2009 - 2011 година, насочи обръщение към България във връзка идното домакинство на старта на щафетата, отдадена на мира и единството - Peace Run.

Тази година за първи път в 31-годишната история на Peace Run, София ще бъде хазаин на огромния старт на Световния пробег на мира. Най-дългата щафета, знак на обединяване на хората и подсилване на идеалите за мир по света, ще започва от столицата на 27 февруари, като ще премине през 11 града в България, а по-късно - през всички страни на Стария континент.

В особено сниман видеоклип Хепбърн, който поддържа самодейността от нейното основаване и е бил нейн факлоносец, приветства избора на София за начало на Пробега на мира. Той акцентира добротата и гостоприемството на българския народ, а България като образец за единството и мирното общуване, макар етническите и религиозни разлики.

„ Поздравявам България и Ви поздравявам за семейството на старта на Пробега на мира, 2018 година Нека светлината на факела просветли сърцата и мозъците на всички, които срещнете по пътя си. Затова вие, българи, вървете напред и превърнете най-ценната фантазия за мир в жива действителност. Повярвайте! Аз съм с Вас на всяка крачка по пътя! ”, споделя Дейвидсън Хепбърн в своето прочувствено послание към българския народ.

Щафетата с пламнал факел пресъздава символиката на предаването на мира от нация на нация, като дава опция на всеки да направи своята крачка към един по-добър свят. С всяка стъпка Пробегът построява мостове сред хора от разнообразни култури, религии и народи и ускорява тяхното единение. В продължение на три десетилетия запалените факли се носят от бегачите по целия свят, свързвайки и вдъхновявайки обособени хора, общности и страни. С тази интернационална щафета са изминати близо 635 хиляди км., минала е през над 150 страни и е докоснала живота на милиони хора.

Освен Дейвидсън Хепбърн, част от известните факлоносци са Нелсън Мандела, Майка Тереза, Папа Франциск, Папа Йоан Павел II, Михаил Горбачов, Вацлав Хавел, спортните митове Мохамед Али, Карл Люис, Пол Тергат, Тегла Ларуп, Паола Радклиф и доста други звезди, радетели на мира.

Стартът на интернационалната щафета, символизираща устрема на човечеството към по-мирен свят е на 27 февруари от 11:00 часа на Национален стадион „ Васил Левски ”.

Повече информация за маршрута в България, както и съпътстващите интензивности, можете да намерите тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР