Дейвид Вагнер остава старши треньор на Шалке 04, съобщи спортният

...
Дейвид Вагнер остава старши треньор на Шалке 04, съобщи спортният
Коментари Харесай

Учудващо решение на ръководството на Шалке за треньора

Дейвид Вагнер остава старши треньор на Шалке 04, заяви спортният шеф на немския първодивизионен футболен клуб Йохен Шнайдер. Бъдещето на Вагнер в Гелзенкирхен беше сложено под подозрение, откакто тимът не съумя да запише победа в последните си 16 мача от сезона в Бундеслигата и от петото място приключи на 12-ата позиция.
 Промени в Шалке и на най-високите равнища
" Продължаваме с треньорския екип и през идващия сезон. Имаме им цялостно доверие. За злощастие, напролет имахме прекомерно доста контузени футболисти и това повлия на салдото на нашия тим поради неналичието на действителен избор и ширина в състава. Когато множеството играчи бяха разполагаем на Дейвид Вагнер, ние показвахме атрактивен футбол и постигахме победи ", разяснява Шнайдер.

Спортният шеф на Шалке 04 съобщи, че в идващите няколко години клубът ще би трябвало да понижи фрапантно разноските си, защото регистрира задължения от съвсем 200 милиона евро за последната финансова година, а рецесията с пандемията от ковид през тази пролет в допълнение утежни обстановката.

" Наложително е да понижим разликата сред приходите и разноските си. Това е нещо, което не успяхме да създадем в последните години. Трябва да създадем крачка обратно по отношението на харченето на средства, с цел да може да се стабилизираме и по-късно клубът да стартира да пораства още веднъж ", сподели Шнайдер.

Той не пожела да разяснява информациите, че управлението на тима възнамерява да вкара таван на заплатите от 2.5 милиона евро на сезон. Днес клубът освободи всички преотстъпени до момента, в това число Хуан Миранда и Жан-Клер Тодибо от Барселона.
Thank you, Jonjoe #Kenny!
Merci, @jctodibo!
Gracias, @JMirandaG19!
Danke, Michael #Gregoritsch!

Wishing you all the best for the future, lads! #S04 pic.twitter.com/VG7Pctg7ny
— FC Schalke 04 () (@s04_en) July 1, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР