Дейвид Малпас се оттегля от поста на президент на Световната

...
Дейвид Малпас се оттегля от поста на президент на Световната
Коментари Харесай

Дейвид Малпас се оттегля от поста на президент на Световната банка

Дейвид Малпас се отдръпва от поста на президент на Световната банка, съвсем четири години откакто някогашният президент Доналд Тръмп го номинира да управлява организацията, в която членуват 189 страни, оповестиха медиите.

Кредиторът, който се бори с бедността, съобщи през вчерашния ден, че Малпас ще напусне до 30 юни. Петгодишният му мандат трябваше да изтече през април 2024 г.

Малпас, икономист, който по-рано е работил като заместник-министър на финансите на Съединени американски щати по интернационалните въпроси, съобщи в изказване, че е решил да преследва нови провокации.

“В миг, когато разрастващите се страни са изправени пред невиждани рецесии, аз се гордея, че Групата на банката реагира бързо, огромно, новаторско и въздействащо “, сподели той. " Последните четири години бяха едни от най-значимите в моята кариера. “

Когато пое поста, Малпас беше критик на Световната банка, потвърждавайки, че тя се е фокусирала прекалено много върху личното си разгръщане и незадоволително върху главната си задача - битката с бедността.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън благодари на Малпас за работата му.

" Светът се възползва от мощната му поддръжка за Украйна след противозаконното и непровокирано навлизане на Русия, от жизненоважната му работа в помощ на афганистанския народ и от уговорката му да помогне на страните с ниски приходи да понижат дълговото си задължение “, гласи изказване на Йелън.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР