Дейвид Камерън, бившият консервативен премиер на Великобритания, коментира пред Би

...
Дейвид Камерън, бившият консервативен премиер на Великобритания, коментира пред Би
Коментари Харесай

Дейвид Камерън: Не съжалявам за организирания референдум за ЕС

Дейвид Камерън, някогашният закостенял министър председател на Англия, разяснява пред Би Би Си, че не съжалява за решението си да свика референдум за Европейски Съюз.

" Не скърбя, че свиках референдум. Беше заричане, което направих две години преди парламентарните избори през 2015 година, беше включено в манифест, беше квалифициран законопроект ", означи той.

 Дейвид Камерън подаде оставка
Дейвид Камерън подаде оставка

Министър-председателят отхвърли да бъде капитан на излизането от Европейски Съюз

" Съжалявам, че изгубихме на този референдум. Дълбоко скърбя ", сподели Дейвид Камерън.

Той напомни, че е водил акцията за оставане в Европейски Съюз и " съжалява за компликациите и проблемите , които срещаме при опитите да се извърши резултатът от този референдум ".

Бившият водач на Консервативната партия съобщи, че поддържа премиера Тереза Мей и " задачата й да се реализира партньорско съглашение с Европа ".

Припомняме, през вчерашния ден министър председателят на Англия Тереза Мей претърпя разгромна загуба на вота за съглашението за Брекзит. Загубата на Мей е най-голямата в демократичната история на Обединеното кралство. Правителството изгуби с разлика от 230 депутати. " За " съглашението гласоподаваха 202-ма депутати, в това число 196 консерватори, трима лейбъристи и трима самостоятелни. " Против " гласоподаваха 432 депутати, в това число 248 лейбъристи, 118 консерватори, 35 шотландски националисти, 11 либералдемократи, 10 депутати от Демократичната юнионистка партия, петима самостоятелни, четирима от уелската партия " Плейд къмри " и един от Зелените.

 Корбин изиска оставката на Мей на дебата по вота на съмнение Обновена
Корбин изиска оставката на Мей на дебата по вота на съмнение

Няма друго държавно управление, което да е изгубило гласоподаване с 200 гласа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР