Дейвид Гарет идва за първи път у нас с класическа

...
Дейвид Гарет идва за първи път у нас с класическа
Коментари Харесай

Дейвид Гарет свири през юли в Античния театър

Дейвид Гарет идва за първи път у нас с класическа стратегия и с нов албум. След сполучливото си турне „ Alive ” през 2022 година с 32 концерта в 11 страни, минало и през София, популярният цигурал  отваря нова глава с ICONIC. Концертът му е на 3 юли, в Античния спектакъл в Пловдив.

Турнето показва новия му типичен албум ICONIC, публикуван през ноември 2022, въодушевен от именити цигулари, чиито мелодии са вълнували Гарет като дете. Музиката на Бах, Дворжак, Глук, Крайслер, Менделсон и Шуман са единствено някои от имената, които ще чуем в нов аранжимент. Дейвид Гарет ги показва в концертите си за първи път в трио от цигулка,  китара и бас.

 
Личният избор на музиката на Дейвид Гарет припомня на златната епоха на виртуозите на цигулката, когато реализатори като Зино Франческати, Артур Грумио, Яша Хейфец, Фриц Крайслер и Йехуди Менухин са радвали публиката с известни миниатюри и изящни мелодии. Те будят възхищението на младия музикант и до през днешния ден. Потапяйки се в техните безконечни записи и стъпвайки на техния модел, Гарет основава програмата си ICONIC.

„ За страдание, доста красиви произведения от ранните дни на великите виртуози са потънали в давност ”, споделя Дейвид. „ Ето за какво за мен значи още повече, че в този момент имам опцията да дам нов живот на всички тези красиви части ”.

Дейвид Гарет стартира да свири на цигулка на четиригодишна възраст. Прави своя театрален дебют, когато е на 10 години и става най-младият актьор, който в миналото е подписвал с Deutsche Grammophon единствено три години по-късно. До средата на тийнейджърските си години той построява звездна солова кариера и записва всичките двадесет и четири каприза на Паганини. По-късно се записва в световноизвестното учебно заведение „ Джулиард ” в Ню Йорк като един от първите възпитаници на Ицхак Пърлман.

През последните две десетилетия Гарет свири с доста от водещите международни оркестри и диригенти и доближава до нова аудитория по целия свят с концерти, включващи рок химни, типичен сонати, кино тематики и солови миниатюри. В началото на 2022г. издава автобиографията си „ Ако единствено знаехте ” ( “Wenn ihr wüsstet ”) разказвайки за скалистия път, извървял от детето-чудо до знаменит музикант.

Елате да чуете класическата стратегия на Дейвид Гарет за първи път у нас. Концертът му е на 3 юли 2023г, в Античен спектакъл в Пловдив. Билети се продват в системата на Eventim.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР