Дейвид Духовни е дете на имигранти – дядо му по

...
Дейвид Духовни е дете на имигранти – дядо му по
Коментари Харесай

Актьорът Дейвид Духовни навърши 60 години

Дейвид Духовни е дете на имигранти – дядо му по бащина линия е съветски евреин, който е избягал в Съединени американски щати, а майка му е емигрирала от Шотландия. Дейвид Духовни се гордее с корените си и се смята за американец, ирландец, евреин и руснак по едно и също време.

Баща му е публицист и сценарист, а майка му е учителка, тъй че Духовни получава доста положително обучение. Той е първенец в учебно заведение, а по-късно и в влиятелния Принстънски университет. Още по това време Дейвид Духовни стартира да написа лирика, прозаичност и сюжети. Истинското му предопределение обаче се оказва актьорската игра.
Дейвид Духовни получи звезда на Алеята на славата Вчера се състоя международната премиера на нов мини сериал, продължение на поредицата „ Досиетата Х ”
През 1987 година Дейвид Духовни взе участие в телевизионна реклама на бира. Така е видян и получава дребна роля във кино лентата „ Работещо момиче “, в който вземат участие Мелани Грифит, Харисън Форд и Сигорни Уийвър. Това второ ходило го води до първата му основна роля – в телевизионния филм „ Новогодишният ден “, когато е на 30 години.

През идващите три години Духовни получава няколко функции на огромния екран във филми като комедията „ Не казвай на мама, че бавачката е мъртва “, „ Бетовен “ и еротичният „ Дневниците на алената обувка “. Едно от най-запомнящите се участия на Дейвид Духовни от този интервал е в три епизода на паметния сериал „ Туин Пийкс “, в който играе транссексуална агентка на Администрацията за битка с опиатите.

Истинска международна популярност артистът реализира на 33 години, когато е определен да взе участие в сериала „ Досиетата Х “.

Снимка: Getty Images

Сериалът споделя за двама федерални сътрудници, които проверяват отвличания от извънземни и други паранормални феномени. Агент Скъли е по-рационална и отхвърля да повярва, че има неща, които науката не може да изясни. Нейният сътрудник, сътрудник Мълдър, е доста по-отворен към свръхестественото и има мощен интерес към извънземните, тъй като е уверен, че сестра му е отвлечена от вкъщи им, когато са били деца.

Снимка: Getty Images

Досиетата Х “ доста бързо става шлагер и съгласно мнозина е най-хубавият сериал на 90-те години. Хитовият сериал продължава 9 сезона, въпреки и в последните Духовни да напуща. Той обаче се връща 14 години по-късно, когато сериалът е удължен с десети и единадесети сезон, въпреки и да не съумява да реализира същия триумф. Освен телевизионната поредност, историите на Мълдър и Скъли въодушевяват няколко книги и два пълнометражни кино лентата.

Снимка: Getty Images

След като завършва с „ Досиетата Х “, Дейвид Духовни продължава в малкия екран и взе участие в сполучливия сериал „ Секс до дупка “.

На уеб страницата LadyZone.bg може да прочетете още за персоналния живот на Дейвид Духовни, за връзките със брачната половинка и за пристрастеността му към секса:
Агент Фокс Мълдър на 60 години – за актьорската кариера на Дейвид Духовни и манията му по секса Дейвид Духовни ще остане в историята на малкия екран като сътрудник Фокс Мълдър от „ Досиетата Х “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР