Дейвид Бекъм дълги години беше една от най-големите звезди на

...
Дейвид Бекъм дълги години беше една от най-големите звезди на
Коментари Харесай

Колко струва марката Дейвид Бекъм?

Дейвид Бекъм дълги години беше една от най-големите звезди на европейския и международен футбол. Легенда на Манчестър Юнайтед, звезда в Реал Мадрид, ЛА Галакси, Милан и ПСЖ, капитан на британския народен тим, изиграл над 100 мача за страната си.

Но с изключение на футболна легенда той е и имиджова икона, рекламно лице на някои от най-големите международни марки - от Adidas до Samsung. Бекъм взе участие в голям брой доходоносни покупко-продажби, които са от изгода както за него, по този начин и за фирмите, които съставлява.

 Снимка 321003
Източник:

Но когато го попитат какъв брой коства " марката Бекъм ", някогашният футболист не може да отговори. " Нямам визия. Това, с което се гордея, е че я превърнахме в сполучлив бизнес ", регистрира Бекъм.

По думите му сполучливото прекосяване от футбола към бизнеса зависи от това дали имаш подобаващото обграждане - верните другари, крепко семейство и верните бизнес сътрудници.

 Снимка 325563
Източник:

" Това ми оказа помощ да се трансформира от футболист в предприемач - нещо, от което се вълнувам и с което съм доста горделив. Не бих могъл да му слага цена. Нека някой различен да реши каква да бъде тя ", изяснява англичанинът.

Стой ността на Бекъм

 Снимка 325568
Източник:

Но специалистите имат отговор на въпроса. Според тях Бекъм би трябвало да печели 100 млн. паунда (133 млн. долара) годишно от бизнес покупко-продажби.

" Трябва да печели от 50 до 100 млн. паунда годишно под формата на рекламни права, дялов капитал и възнаграждения. Но би трябвало да бъде там, където е нужно и да прави каквото е належащо ", показва Ричард Томпсън, ръководител на организацията за гении M&C Saatchi Merlin.

 Снимка 325566
Източник:

Томпсън добави, че дяловото присъединяване - или собствеността в някоя компания - е мястото, където се намират сериозните пари. Той даде за образец придобиването на марката Beats на рапъра Доктор Дре от Apple за 3 милиарда $ през 2014 година

" За да стигнете до суперлигата на благосъстоянието, би трябвало Apple да пристигна и да купи вашата марка или артикул за 500 млн. или 1 милиарда $. Едва тогава в действителност сте постигнали тази цел. Мисля, че това би трябвало да бъде идната фаза за марката Дейвид Бекъм. В момента той е на върха и би трябвало да го направи тъкмо в този момент ", поучава специалистът.

Застрахователен контракт

 Снимка 325560
Източник:

Една от последните покупко-продажби на Бекъм е със застрахователната група от Хонконг AIA, която го направи собствен дипломат. Целта му е разпространява акцията " Каква е твоята причина ", насърчаваща хората да живеят по-здравословно. Бившият футболист е определен, тъй като е човек, прочут с положителната грижа за тялото си, съобщи пред CNBC маркетинговият шеф на AIA Стюарт Спенсър.

" Дейвид е необикновено " транспортно средство ", великият сътрудник, който да покаже физически каква може да бъде силата на застраховката, по какъв начин оформя и трансформира държанието. Докато Азия става по-богата, тя не става по-здрава. Така че се опитваме да променим разговора, да накараме хората да се съсредоточат върху здравето и благосъстоянието ", споделя Спенсър.

 Снимка 325559
Източник:

Застрахователните компании печелят от по-здравите клиенти, които е по-малко евентуално да предявят огромни искове.

" Толкова огромна част от промишлеността се е фокусирала върху края на живота: вие умирате, ние плащаме. Опитваме се да обърнем това наопаки и да кажем: желаеме да имаме " потребителско пътешестване " през целия живот на клиента. Искаме да насърчим нашите клиенти да се грижат по-добре за себе си ", изяснява застрахователят.

 Снимка 325565
Източник:

" Това е победа за клиента, това е победа за AIA и в последна сметка е победа за обществото, защото през днешния ден в Азиатско-тихоокеанския район сме очевидци на обезпокоително повишение на така наречен болести на метода на живот ", споделя Спенсър.

А Дейвид Бекъм? Той продължава да е здрав и да просперира.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР