Дейв Бенет знае какво трябва да направи, за да получи

...
Дейв Бенет знае какво трябва да направи, за да получи
Коментари Харесай

Кой е фотографът, обичан от принцеса Даяна и Кейт Мос?

Дейв Бенет знае какво би трябвало да направи, с цел да получи съвършения кадър . В продължение на четири десетилетия роденият в Мавриций английски фотограф насочва обектива си към някои от най-известните фигури на нашето време . За него ни споделя.

Той стартира кариерата си като експерт по новинарска снимка , като снима протестите и процесите в Брикстън през 1981 година в Централния углавен съд на Англия и Уелс, именуван Old Bailey.

По-късно се гмурка с главата напред в лондонската празненство сцена. Във ВИП зони на препълнени клубове, зад кулисите на блестящи шоу стратегии за награди и театрите в Лондонския квартал Уест Енд, той щраква фотосите, които затвърдяват репутацията му на един от най-известните фотографи.

Той снима Кралица Елизабет II, Принцеса Маргарет и Кралица Елизабет – Kралицата-майка на 99-ия ѝ рожден ден . Заснема още и Наоми Кембъл и Кейт Мос на ревюто на Versace през 1999 година , а също и Сиена Милър и Мик Джагър на премиерата на кино лентата Алфи с артиста Джуд Лоу .

Това, което отличава облиците му , е, че те са необикновено блестящи и съблазнителни, само че също по този начин спокойни и радостни – рядка алхимия, която може да бъде реализирана единствено с доверие на звездите към него.

Сега нова галерия в лондонската JD Malat Gallery, озаглавена „ Great Shot, Kid “ , показва изключителните му произведения. Изложбата ще продължи до 8 март, като тя включва доста от най-известните му фрагменти – от Парис Хилтън, танцуваща на 21-ия си рожден ден до принцеса Даяна, която се смее с Лайза Минели – както и невиждани до момента изображения.

„ Фотографите от моето потомство имаха подобен шанс “, споделя Бенет. „ Знам, че 60-те години бяха невероятни, само че измененията, които видяхме в модата, музиката и изкуството от 80-те до в този момент са невероятни. Не съм човек, който се занимава с изложения – малко съм срамежлив – само че ще е ужасно да видя фотографиите си на едно място.”

По-долу Бенет споделя историите зад няколко от най-емблематичните му фотоси:

Елизабет Хърли в роклята на Versace през 1994 година

„ Това е може би най-известната ми фотография. Това беше на празненството след премиерата на кино лентата "Четири сватби и едно заравяне ". Хю Грант беше прохождащ артист и никой не осъзна какъв брой прочут ще стане този филм. Лиз беше красива млада актриса и другарка на Хю. Всички останали се появиха с нещо, което приличаше на летни сватбени тоалети, само че Лиз се появи в рокля за дискотека. Когато тя дойде в киното по-рано същия ден, всички споделиха „ Уау! “. Бях един от VIP фотографите в клуба "The In & Out ", където се организира афтърпартито. Тя дойде и театралничи пред колата. Гледах я и си помислих: „ Знаеш ли какво? Тази рокля има потребност от повече от това. “ Видях, че има две стъпала към клуба, тъй че оставих всички останали и се качих там. И както можете да видите, тя върви към входа на клуба и Хю даже не вижда, че фотографирам. Лиз просто беше уау. Движението на роклята е съвършено. Това беше орис.”

Парис Хилтън театралничи на празненството за 21-вия си рожден ден през 2002 година

„ В този миг Парис стартира да става в действителност известна. Тя беше момичето от клуба. Ако сте били притежател на клуб, Вие обезверено сте желали да я накарате да пристигна във Вашия клуб. Тя просто купонясваше на равнище, което европейските девойки към момента не бяха достигнали. Имах положителни връзки с нея и постоянно бях на празненства с нея, освен в Англия, само че и в Кан. Партито за 21-вия ѝ рожден ден беше толкоз занимателно. Почти съм сигурен, че в един миг тя беше на масата. Тя е толкоз естествена. Би разговаряла с всеки. И тази рокля - тя е на Жулиен Макдоналд. Тази рокля към този момент има собствен личен живот. "

Кейт Мос заслепява тълпата при представянето на книгата си през 2012 година

„ Срещнах Кейт и Наоми съвсем едновременно. Двете бяха на 17 или 18. Кейт беше муза за толкоз доста хора. Камерата я обичаше. Много сме се смяли дружно. Тя постоянно ме е харесвала и също по този начин сме купонясвали дружно. "

Принцеса Даяна беседва с Лайза Минели през 1991 година

„ Аз не съм кралски фотограф, само че кралските особи идват в живота ми, което значи, че връзката ми с тях е толкоз друга. С годините Даяна и аз изградихме добра връзка. Често хората ѝ споделяха: „ Г-н Бенет е нашият фотограф “ и тя споделяше: „ Това е добре. “ Това беше прелестно. За тази фотография мога да кажа, че ние бяхме вътрешните фотографи за кино лентата "Stepping Out " и бяхме в хотел "Langham ". Може да се види, че Даяна е толкоз щастлива. Тя пристигна на празненството сама. Седеше с Лайза и продуцентите ми споделиха: „ Имаш осем секунди, с цел да направиш фотография. “ Не знам какво ѝ сподели Лайза, само че тя просто избухна в смях. Снимах и това беше. Това е в действителност естественият смях на Даяна, а Лайза наподобява по този начин като че ли ѝ споделя някоя клевета. Нещата просто се получиха ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР