Действията, в които са участвали и колегите им от Плевен

...
Действията, в които са участвали и колегите им от Плевен
Коментари Харесай

Полицията във Велико Търново удари група за телефонни измами

Действията, в които са взели участие и сътрудниците им от Плевен и Ловеч, са осъществени под управлението на прокуратурата, осведомиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Извършителите са арестувани в хода на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на телефонните измами, извършена от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Велико Търново и сътрудниците им от районното ръководство, взаимно със чиновници от регионалните дирекции в Плевен и Ловеч.

В хода на следствието, след осъществена телефонна машинация на 20 септември на 68-годишна жена от Велико Търново, на която са били отнети 400 лева, 600 евро, златни и сребърни украшения, са арестувани 18-годишен от Радомир, изпълнявал ролята на пощальон, и 37-годишен мъж от Левски, неведнъж осъждан, с 9 престъпни и правосъдни регистрации за идентични закононарушения, водил телефонните диалози с пострадалата. В схемата е взел участие и негов 30-годишен съгражданин, който все още се укрива от чиновниците на реда и е разгласен за общодържавно търсене.

От извършените спомагателни оперативно-издирвателни и процесуално- следствени дейности е открито, че в интервала от 5 до 20 септември тримата са направили още две телефонни измами на територията на Велико Търново по същата скица. От 85-годишна жена от с. Арбанаси били отнети 10 000 лева, а от 77-годишна жена от Велико Търново - 33 600 лева, 150 $, 350 евро и към 40 грама златни украшения.

След отчет на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвинени. 37-годишният е арестуван с прокурорско разпореждане за 72 часа, а 18 – годишният е предаден на чиновници от друга регионална дирекция.

Работата по доказване и документиране на присъединяване на тримата в телефонни измами, осъществени на територията на други регионални дирекции в страната, продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР