Действията от днес са първата по-сериозна промяна в характера на

...
Действията от днес са първата по-сериозна промяна в характера на
Коментари Харесай

Политолог: Радев не слиза вече при протеста, защото го е страх

Действията от през днешния ден са първата по-сериозна смяна в характера на митинга. В първите дни имаше повтарящи се дейности. Рискът е митингът да потъне, както наблюдавахме през 2013 година, а точно избрана общественост - аз я назовавам по-скоро демократична градска общественост, да поддържа митингите с някаква бройка, и да стане фонов - всички привикват с него и той към този момент няма политическа стойност. Това сподели в студиото на ФАКТИ във връзка настоящата политическа конюнктура в страната политологът Димитър Ганев.

" Не съм сигурен, че в случай че през днешния ден Нинова излезе на митинга и реши да вземе думата, ще бъде възприета. Манолова е жертва на вербална експанзия непрестанно - виждам такива клипове в обществените мрежи. Има плакати и против тях двете, и против Радев. Радев не слиза при митинга към този момент, тъй като го е боязън да не би да не бъде общопризнат по този начин, както беше възприеман първоначално. По различен метод казано митингът стартира да придобива друга форма, тя е политически по-чиста.

Риск е обаче митингът да се капсулира. Либералната градска общественост е главната част от протестиращите, тя придава жизнеспособност. Вторият риск е, че в тази общественост има един законен политически водач в лицето на Христо Иванов. Протестиращите го признават за подобен. От другата страна са " Отровното трио " (адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян) и е рисково сред тях да не възникне спор. Аз към този момент виждам искри в тази посока ", сподели политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР