Действията на Тръмп могат да подкопаят продажбите на iPhoneКитайците могат

...
Действията на Тръмп могат да подкопаят продажбите на iPhoneКитайците могат
Коментари Харесай

Задава ли се китайска катастрофа за Apple

Действията на Тръмп могат да подкопаят продажбите на iPhone

Китайците могат да спрат да купуват iPhone, в случай че нямат достъп до приложението WeChat
(снимка: CC0 Public Domain)

Документ, подписан от американския президент Доналд Тръмп за идна възбрана на разнообразни китайски приложения, в това число WeChat, заплашва продажбите на смарт телефони iPhone в азиатската страна.

На пръв взор може да наподобява неясно каква е връзката сред тези две събития. Забраната ще докара до това, че Apple няма да може да популяризира WeChat посредством своя магазин за приложения – освен в Съединени американски щати, само че и в останалия свят. Всички транзакции, свързани с WeChat, ще бъдат блокирани.

Но за китайските консуматори WeChat е не просто инструмент за връзки. Приложението е заменило огромен брой услуги, то се употребява при покупки, пътувания и за осъществяване на разнообразни други заплащания. Много консуматори на iPhone в Китай интензивно употребяват WeChat всеки ден.

Собствениците на iPhone в Китай са длъжни да конфигурират WeChat, защото в противоположен случай няма да могат да употребяват пълноценно своя смарт телефон. Ако им е невероятно да конфигурират WeChat на iPhone, тогава жителите на Китай и други консуматори просто няма да купуват смарт телефони на Apple, отбелязва Блумбърг.
още по тематиката
От ограничаващите дейности на държавното управление на Съединени американски щати по отношение на китайските артикули могат да завоюват Huawei и други китайски компании. Платформата Android, за разлика от iOS, разрешава на потребителите да изтеглят приложения, които не попадат в формалния магазин.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР