Действията на Световната здравна организация (СЗО) по време на пандемията

...
Действията на Световната здравна организация (СЗО) по време на пандемията
Коментари Харесай

Помпео отсече: Действията на СЗО в пандемията доведоха до умрели британци

Действията на Световната здравна организация (СЗО) по време на пандемията от новия ковид (COVID-19) доведоха до " умрели британци ". Това разгласи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео пред английските депутати по време на визитата си в Лондон, осведоми " Франс прес ".

Помпео е споделила по време на частна среща с депутати във вторник, че СЗО се била трансформирала в " политически " орган, като твърди, че решенията ѝ са били повлияни от съглашение, подписано сред шефа ѝ Тедрос Гебрейесус и Китай, което му е помогнало да стане неин шеф.

" Когато ножът опря до кокала, когато СЗО фактически беше от най-голямо значение ", хора умряха " поради подписаното съглашение ", настоял американският първи посланик.

Помпео беше във Англия за срещи с премиера Борис Джонсън и външния министър Доминик Рааб, фокусирани върху Китай, и се срещна с някои депутати от Консервативната партия по време на частно събитие тази заран.

СЗО съобщи, че отхвърля " офанзиви ad hominem и безпочвени обвинявания ".

" СЗО приканва страните да останат фокусирани върху оправянето с пандемията, която предизвиква трагична загуба на живот и премеждия ", съобщи представител на организацията във вторник, съгласно Телеграф.

Съединени американски щати оповестиха по-рано този месец, че ще се отдръпна от СЗО, обвинявайки я, че е следена от Китай.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести във вторник, че коронавирусната рецесия в Съединени американски щати евентуално ще се " утежни преди да стане по-добра ".

" Някои региони на нашата страна се оправят доста добре ", съобщи Тръмп на първия си формален брифинг за вируса в Белия дом от края на април.

Тръмп прикани американците да носят маски за лице, с цел да предотвратят разпространяването на мощно заразния вирус, който е оставил повече от 141 000 души в Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР