Действията на служители на секторите Криминална полиция“ при ОДМВР и

...
Действията на служители на секторите Криминална полиция“ при ОДМВР и
Коментари Харесай

Задържаха ало измамник в Пазарджик

Действията на чиновници на секторите „ Криминална полиция “ при ОДМВР и РУ-Пазарджик стартирали след получена информация за телефонна машинация. Непознат се е обадил на стара жена от Пазарджик, показал се за доктор и й споделил, че щерка й е претърпяла случай. За това незабавно била нужна интервенция, за която трябвало да се заплати 17 000 лв., оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Притеснената дамата обяснила, че няма толкоз пари в жилището си, най-вече може да събере 3000 лв.. Непознатият пояснил, че и тази първична вноска е задоволителна за осъществяване на интервенцията и дал насоки на старата жена да чака пощальон, на който да съобщи парите. Отивайки на мястото, с цел да получи парите, криминалистите изненадали и задържали 21 – годишен мъж от село Звъничево. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа. По случая е формирано полицейско произвеждане. В хода на спомагателните оперативни дейности, било открито, че в ролята си на „ муле “ той е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на регионалния град. Тогава от две дами на 72 и 86 години получил общо 12 400 лв. и златни украшения.

Работата по документиране на цялостната незаконна активност на 21 - годишния мъж продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР