„Действията на правителството са правилни, но имаше слаба информираност за

...
„Действията на правителството са правилни, но имаше слаба информираност за
Коментари Харесай

Цветанов: Имаше слаба информираност за потенциалната заплаха от чумата


„ Действията на държавното управление са верни, само че имаше слаба осведоменост за евентуалната опасност и за това, че единственият вероятен вид да излезем от тази обстановка, е евтаназията на животните, където има огнище на чума”, съобщи в студиото на „ Здравей, България” по Нова тв зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Коментарът му идва след разразилия се скандал с евтаназирането на овце в Странджанско, инфектирани с чума.

„ Политиците няма по какъв начин да изличат политически дивиденти от сходна покруса и обстановка, която се е основала в страната”, безапелационен беше Цветанов.

И добави: „ В България би трябвало да имаме малко по-голямо почитание към специалистите и към тези, които се грижат за здравето на хората, тъй като БАБХ бяха безапелационни, че пробите са позитивни и би трябвало да стартира ограничение на разрастването на чумата в страната. Има 1 милион и 300 хиляди овце и кози в страната. До момента са избити към 4500. Сами разбирате, че е добре да се подхващат сходни дейности, тъй като те са единствените възможни”.

Цветанов разяснява и последния спор, който породи поради изказвания на Валери Симеонов, че „ Атака” и Вътрешна македонска революционна организация, само че подкрепени след това и от ГЕРБ, одобряват ремонти в Закона за приватизацията, които дават опция на братя Домусчиеви да си спестят 58 милиона лв..

„ За всичко, което е обвързвано с съдружното ни съглашение и 4-годишната ни управническа стратегия, нямаме безусловно никакви разлики с нашите съдружни сътрудници от „ Обединени патриоти”, съобщи Цветан Цветанов.

Относно Закона за шума, Цветанов сподели: „ Трябва да се откри нужният баланс, нужният консенсус, тъй като както младежите, които желаят да имат повече благоприятни условия за ваучър и отмора, би трябвало да се съобразим и с хората на бизнеса, и с почиващите, и с разпоредбите на българското законодателство. Разбира се, че би трябвало да се откри консенсус и там, където е належащо, да се направи този компромис, който обаче да не повлияе на почиващите хора”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР